Légiósok

Vadóczék ellen haknizik a Tottenham, Futács tovább termelheti a gólokat

Nagy Dominikék egy győzelemmel nagy lépést tehetnek a lengyel bajnoki cím felé.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Nézzük, mi vár a magyarokra hétvégén:

Péntek – A Tottenham Vadóczék ellen haknizik

Miután véget ért az angol élvonal, a Tottenham Hongkongba látogatott, hogy megmérkőzzön Vadócz Krisztián csapatával, a Kitchee FC-vel (14.00).

Simon Krisztián csapata, az 1860 München viszont fontos tétmeccsen lép pályára. A tét nem kicsi a harmadosztályú Regensburg ellen, ugyanis a párharc győztese a következő szezonban a másod-, míg a vesztes a harmadosztályban szerepelhet (18.00).

Az est zárásaként a már bajnok Sahtar Donyeck otthonába látogat az ukrán élvonal felsőházi rájátszásának kilencedik fordulójában a Kádár Tamást is soraiban tudó Dinamo Kijev (18.30).

Az este zárásaként Futács Márkó csillogtathatja meg tudását. A Hajduk Split magyar támadója vezeti a horvát élvonal góllövőlistáját, ezúttal a legutóbbi három bajnokiját elveszítő Slaven Belupo ellen gyarapíthatja találatai számát (19.00).

Szombat – EL-indulásra hajtanak Szerdahelyen

A kínai élvonal 11. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a sereghajtó Jenpien Funde a szintén nem túl acélos Liaoning vendégeként láp pályára (9.30). A délután folyamán Huszti Szabolcsék lesznek érdekeltek, a Csangcsun Jataj a Hopej China Fortune otthonában vizitál (13.35).

Nem sokkal később az Elek Ákost is foglalkoztató Kajrat Almati meccsel a Kajszar csapatával a kazah élvonal 14. fordulójában. (14.00)

Koman Vladimir csapata, a török Adanaspor már biztosan búcsúzik az élvonaltól. Pontszerzésre ezúttal sincs sok esélyük, ugyanis a 33. fordulóban a második Basaksehir vendégei lesznek. (15.00)

A szlovák első osztályú DAC még nem tett le arról, hogy odaérjen a negyedik, Európa Liga-indulást érő pozícióba. László Csaba csapatának, és tanítványainak (Vida Kristopher, Kocsis Gergő, Mervó Bence) ehhez a harmadik Ruzomberok otthonából kellene elhoznia a három pontot a 33. fordulóban (17.30). Ugyanekkor Priskin Tamásékra (Slovan Bratislava) papíron egy sokkal könnyebb meccs vár, a legutóbbi négy meccsét elveszítő Michalovce ellen.

Litauszki Róbert csapata, a Cracovia a Slask Wroclaw vendége lesz a lengyel bajnokság alsóházi rájátszásának ötödik fordulójában (18.00). Ugyanekkor lép pályára a Bologna is. Nagy Ádám a sérülését követően legutóbb már ismét kispados volt, meglátjuk, hogy az olasz bajnok Juventus ellen pályára léphet-e a Serie A utolsó körében.

Vasárnap – Nagy Dominikék tovább harcolnak a címvédésért

Vasárnap kora hajnalban lép pályára a Sallói Dánielt is soraiban tudó Sporting Kansas City, amely vezeti a nyugati konferenciát az MLS-ben. Papíron könnyű meccs vár rájuk, lévén a sereghajtó Colorado Rapids otthonában vizitálnak (2.00).

Ezúttal nem kell korán kelnie annak, aki figyelemmel követné Feczesin Róberték produkcióját, ugyanis a Csonnam Dragons délben fogadja az Incshon csapatát.

Az elvesztett kupadöntő után Kalmár Zsolt együttese, a Bröndby az FC Nordsjaelland legyőzésével vigasztalódhat a dán élvonal rájátszásában (16.00). Ugyanekkor lép pályára a svájci Lugano is, amely tavaszi szárnyalásának köszönhetően már harmadik. Vécsei Bálinték ezúttal a kilencedik Lausanne ellen gyűjtenék be a pontokat.

Zárófordulójához érkezett az osztrák élvonal is, Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien a Sankt Pöltent fogadja, míg a Varga Barnabást is foglalkoztató Mattersburg az SV Ried vendége lesz. (16.30)

Fokozódnak az izgalmak a lengyel felsőházi rájátszásban, Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa a Korona Kielce legyőzésével tehet nagy lépést bajnoki címe megvédése felé (18.00). Ugyanekkor lép pályára a Pogon Szczecin is, Gyurcsó Ádámék a Lechia Gdansk vendégei lesznek.

Az est zárásaként a Palermo utoljára lép pályára az olasz első osztályban, ugyanis nem tudta kiharcolni a bennmaradást. Balogh Norbert és Sallai Roland az Empoli ellen mutathatja meg, mit tud (20.45).

Olvasói sztorik