Légiósok

Gólkirályi cím kapujában Futács: a riválisok előzéséhez kisebb csoda kell

A magyar játékos tizennyolc bajnoki találattal zárt a horvát élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

A független Horvátország megalakulása óta másodszor fordulhat elő, hogy a Hajduk Split adja az élvonal összetett gólkirályát. Az 1991-1992-es szezon végén a tizenkét gólos Adrian Koznikut nem tudták beelőzni a riválisok.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Futács Márkó villámgyors duplájának (is) köszönhetően a Hajduk Split a horvát élvonal zárófordulójának nyitómérkőzésén 2-1-s győzelmet aratott a Slaven Belupo otthonában. Honfitársunk 69 percet töltött a pályán. A spliti csapat a 2016-2017-es idényt a tabella harmadik helyén zárta, amely Európa Liga selejtezős pozíciót jelent a következő szezonra nézve.

Jelen pillanatban az összetett góllövőlista első helyén Futács Márkó neve szerepel, aki súlyos sérülését követően első horvát szezonjában tizennyolc bajnoki találatig jutott. A főbb riválisok közül a 15 gólos Franko Andrijasevic (HNK Rijeka) szombaton lép pályára, csakúgy, mint az Armin Hodzic (15 gól, Dinamo Zagreb), El Arbi Hillel Soudani (14 gól, Dinamo Zagreb, 14 gól) duó.

A magyar támadó hivatalosan addig nem nevezhető gólkirálynak, amíg az utolsó találkozóit is le nem játsszák, de rendkívül kényelmes helyzetből szemlélheti az élvonal utolsó mérkőzéseit, hiszen kisebb csoda kellene ahhoz, hogy riválisai letaszítsák a trónról.

Videós összefoglaló Futács Márkó utolsó fordulóban szerzett duplájáról ITT.

Olvasói sztorik