Légiósok

Nagy Dánielék kiestek, Huszti gólpasszt adott

Kínai légiósunk a hajrában büntetőt rontott. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az időeltolódás miatt Sallói Dánielék magyar idő szerint már vasárnap pályára léptek (01:00), a Sporting Kansas City a Vancouver Whitecaps vendége volt. A hazaiak végeredményben 2-0-s győzelmet arattak, a magyar támadó kispadról nézte végig csapata vereségét.

Huszti Szabolcs a kínai élvonal vasárnapi fordulójában végigjátszotta a a Tiencsin Teda elleni bajnokit. A Csangcsun Jataj a 16. percben a magyar középpályás gólpasszának köszönhetően került előnybe, a gólszerzők közé Sun Jie iratkozott fel, majd a vendégek a második félidő elején szépítettek, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. Huszti a 84. percben büntetőt rontott.

A német másodosztály záró fordulójában kevés szó jutott a magyaroknak. A Greuther Fürth otthon kapott ki 2-1-re az Union Berlintől, a hazaiak kapuját pedig ezúttal nem Megyeri Balázs védte, Pintér Ádám pedig a keretbe sem került be. A Stieber Zoltán fémjelezte Kaiserslautern 1-0-ra verte a Nürnberget, így bennmaradt a második vonalban. A magyar középpályás végig a kispadon ült. Nagy Dániel az 54.percben lépett pályára a Stuttgart ellen, ám végül a Würzburg 4-1-es vereséget szenvedett, aminek következtében a harmadosztályban kezdhetik a következő évadot.

Nagy Ádám sérülése miatt továbbra sem bevethető a Bolognában, csapata nélküle kapott ki 3-0-ra a Milan vendégeként az olasz élvonalban.

A Szántó Tamást is foglalkoztató Rapid Wien a Sturm Graz ellen tartotta otthon a három pontot az osztrák bajnokságban, méghozzá a magyar középpályás első félidőben lőtt góljának köszönhetően. Szántó találatát ide kattintva tekintheti meg.

A dán bajnokságban szereplő Bröndby a Sonderjyske vendégeként szenvedett sima 3-0-s vereséget. Kalmár Zsolt kezdő volt a vendég együttesben, de csak egy félidő jutott neki. A Legia Warszawa 0-0-t játszott a Jagiellonia otthonában, Nagy Dominik a 62. perctől volt a pályán.

Óriási meglepetésre 2-1-re kikapott hazai pályán a Dinamo Kijev a Zorjától az ukrán bajnokságban. Kádár Tamás végig a kispadon ült a kijevi együttesnél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik