Légiósok

A holland másodosztályban is megbukott a Fradi volt edzője

Ricardo Moniz az FC Eindhovennél is lemondott.

Nem kevesebb mint negyedik csapatát “fogyasztotta el” a Ferencváros óta (!) Ricardo Moniz, a zöld-fehérek egykori trénere, aki a viszonylag sikertelen magyarországi szerepvállalása ellenére rendkívül népszerűnek számított hazánkban.

A jelenleg 52 esztendős tréner 2012 augusztusában érkezett a Fradihoz és végül 5. helyre futott be velük, a következő idény december másodikán pedig akkor kellett mennie, amikor csak a 7. helyen álltak.

Moniz ezt követően a Lechia Gdansk, az 1860 München, a Notts County és újabban az FC Eindhoven trénere volt. Utóbbi pozícióját 2016 óta töltötte be a holland másodosztályú csapatnál – eddig.

A kisebbik eindhoveni csapat a csalódást keltő 11. helyre futott be a 2016-17-es idény végeztével, ez pedig – szemben a csakfoci.hu-n állított kirúgással – végül a holland mester lemondását eredményezte, hiszen a feljutásért vívott rájátszásba csak kilenc csapat kerülhet be.

– Moniz és az FC Eindhoven “házassága” felejthetőre sikerült, pedig meseként indult. Egy régi játékos [Moniz 1981 és 1984 között játszott a gárdánál – a szerk.], aki azóta nagy kluboknál dolgozott, mint a Tottenham, a Salzburg, a Ferencváros vagy az 1860 München – fogalmaz az eindhoven1909.nl című szurkolói portál.

– Ahogy láthattuk, ez egy csalódást keltő és középszerű idény volt – summázza a weboldal. A teljes írást itt lehet elolvasni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik