Légiósok

Futács mesternégyest szerzett a bajnokságban

Langék bennmaradtak a francia élvonalban. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Futács Márkó négy góllal vette ki a részét a Hajduk Split 6-0-s győzelméből a Zapresic ellen. A magyar támadó így már tizenhat gólnál jár a horvát bajnokságban, amivel át is vette a vezetést a góllövőlista élén. Futács góljai ide kattintvatekinthetők meg.

Lang Ádám és a Dijon 0-0-s döntetlent játszott a Toulouse otthonában a francia élvonal záró körében, így a vendégek kiharcolták a bennmaradást. A magyar védő sérülése miatt továbbra sem volt a keret tagja.

Az amerikai pontvadászatban a DC United vendége volt a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire, amely végül 1-0-s győzelemmel térhetett haza. Nikolicsot a 92. percben cserélte le edzője, gólt nem lőtt.

Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapuban szerzett egy pontot a Frankfurt otthonában, miután 2-2-vel ért véget a meccs a német bajnokság 34.fordulójában. Szalai Ádám kezdőként kapott lehetőséget és az utolsó sípszóig a gyepen volt, ám csapata, a Hoffenheim csak 0-0-s döntetlent játszott az Augsburg ellen, így a BL-selejtezőt érő negyedik helyen végzett. Dárdai Pálék hatalmas pofonba szaladtak bele, otthon kaptak ki 6-2-re a Bayer Leverkusentől, így meg kellett elégedniük az EL-selejtezőt érő hatodik pozícióval.

Guzmics Richárd a múlt hétvégén tért vissza hosszú térdsérüléséből, most pedig ismét kezdőként játszotta végig a Jenpien Funde mérkőzését a Shandong Luneng ellen a kínai szuperliga 10. fordulójában. A magyar válogatott belső védő csapata hazai pályán 1-1-re végzett, Guzmics pedig remekül semlegesítette az ellenfél olasz válogatott sztárcsatárát Graziano Pellét, aki nem tudott a kapuba találni.

Feczesin Róbertet ezúttal csak a 80. percben küldte pályára edzője, de ő sem tudott segíteni csapatán, így a Csonnam Dragons 1-0-s vereséget szenvedett az Ulszan Hyundai otthonában a K-League 12. fordulójában.

A kazah bajnoki címért harcban lévő Kajrat Almati a kiesés elől menekülő Tarazt fogadta és győzte le 4-0-ra a 13. fordulóban. Elek Ákos végig a pályán tartózkodott.

A Koman Vladimirt is foglalkoztató Adanaspor a Kayserispor vendégeként 1-1-es döntetlent ért el a török bajnokságban, a magyar játékos nem jutott szóhoz.

A Korhut Mihály fémjelezte Hapoel Beer-Seva már bajnokként lépett pályára a Sanhin ellen az izraeli rájátszás 10. fordulójában és végül 2-0-s győzelmet aratott. A Mattersburg az Altach ellen tartotta otthon a három pontot az osztrák bajnokságban, Varga Barnabás nem lépett pályára a hazaiaknál.

A Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin a Wisla Kraków vendégeként szaladt bele a késbe és szenvedett 4-0-s vereséget a lengyel élvonalban. A magyar középpályást nem volt a keret tagja.

Vécsei Bálint csapata, a svájci Lugano a Vaduzt győzte le hazai pályán 2-1-re a svájci bajnokságban. Honfitársunk a 82. percben állt be, a Lugano a három pontjával már a tabella harmadik helyén áll.

Olvasói sztorik