Légiósok

Légióskörkép: Priskinék kikaptak, s a DAC sem győzött

Dzsudzsákék kupát nyertek, László Csabáék nem kerültek közelebb az Európa Liga-induláshoz.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük

Dzsudzsák Balázs két góllal vette ki a részét az al-Vahda kupasikeréből. Az Egyesült Arab Emírségek kupadöntőjében 3-0-ra győztek az al-Naszr ellen.

Szlovákiában szereplő magyarjaink számára viszont korántsem alakult ennyire fényesen a pénteki játéknap. A Priskin Tamással felálló Slovan Bratislava egy hosszabbításban kapott góllal 3-2-es vereséget szenvedett a Trencín otthonában. A magyar támadó végig a pályán volt a 32. fordulóban.

A DAC folytatta hónapok óta tartó veretlen szériáját, László Csaba tanítványai ezúttal 1-1-es döntetlent játszottak a sereghajtó Presov vendégeként. A pontvesztésnek köszönhetően pedig visszacsúsztak a hatodik pozícióba, éppen a Trencín mögé. Vida Krisztofer ezúttal a kezdőben kapott helyet, a félidőben Mervó Bence érkezett a helyére. Kocsis Gergő nem jutott szóhoz.

A CSM Iasi folytatta jó szereplését a román bajnokság alsóházi rájátszásában, ráadásul Bőle Lukács góljával győzte le a Gaz Metant.

A francia másodosztály utolsó fordulójában a Bese Barnabást végig a soraiban tudó Le Havre 4-1-re nyert az így osztályozóra kényszerült Orleans ellen.

Litauszki Róbert a kispadról nézte, ahogy csapata, a Cracovia Kraków 2-0-ra nyer a Ruch Chorzów elleni bajnokin a lengyel élvonal alsóházának ötödik fordulójában.

Köteles László nélkül nyert 3-1-re a Waasland-Beveren a belga élvonal Európa Liga-csoportjának tizedik fordulójában.

Olvasói sztorik