Légiósok

Nagy Dominik: Magyarországon, ha elmentünk vidékre, beálltak védekezni

A lengyel futball viszont nyíltsisakos.

2-0-ra győzött és élre állt a lengyel bajnokságban a Legia Warszawa. A siker letéteményesei között ott volt a végül lecserélt Nagy Dominik is, akivel Szombathy Pál műsorvezető a DigiSport Reggeli Start című műsorában beszélgetett.

– Nem játszottam még ilyen hangulatú találkozón, nagyon nehéz ezt így átadni. Az összes jegy elkelt. A szurkolóink olyan koreográfiákkal készültek, amiket csak a legnagyobb meccseken lehet látni. Óriási motiváció volt ez nekünk – kezdte Nagy Dominik, aki az elmúlt négy fordulóban háromszor volt eredményes és kétszer a forduló csapatába is bekerült.

– Mondhatjuk, hogy ezt a teljesítményt reméltem, mikor idejöttem. Az első 7-8 fordulóban nem kerültem pályára, de amikor megkaptam a bizalmat, sikerült élnem vele és mostanra kezdőjátékosként számolnak velem – fogalmazott a volt ferencvárosi.

– A Fradihoz képest a szerepem annyiban más, hogy kissé többet kell védekeznem, de itt is a támadások felépítésében van a fő feladatom. Elöl elég kötetlenül játszunk, nincs megszabva, hogy ki melyik poszton legyen. Az jó, hogy itt, Lengyelországban a csapatok még akkor sem állnak be védekezni, ha éppen vesztésre állnak. Sokkal több területem nyílik, mint Magyarországon, ahol ha elmentünk vidékre vagy a táblázat hátsó felében szereplő együttessel játszunk, akkor a Ferencváros ellen beálltak védekezni – nyilatkozta az ősszel a válogatottban is bemutatkozó támadó.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni, megnézni.

Olvasói sztorik