Légiósok

Langék számára a bennmaradtás a tét

Amennyiben a Dortmund hibázik, Szalai Ádámék odaérhetnek a dobogóra.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Eldől, Langék bent tudnak-e maradni

Ezúttal nem hajnalban indul a szombati, magyar érdekeltségű program, lévén a sérüléséből felépülő Guzmics Richárd és csapata, a sereghajtó Jenpien a Santung Luneng együttesét fogadja a kínai liga 10. fordulójában. Feczesin Róberték (Csonnam Dragons) ezúttal 11 órakor lépnek pályára az Ulszan Hyundai otthonában a dél-koreai élvonal 12. fordulójában.

A kazah bajnoki címért harcban lévő Kajrat Almati számára csakis a győzelem lehet elfogadható ezen a hétvégén, ugyanis Elek Ákosék a kiesés elől menekülő Tarazt fogadják a 13. fordulóban. (13.00)

A Koman Vladimirt is foglalkoztató Adanasport az utolsó három forduló eredményétől függetlenül búcsúzik a török első osztálytól. A sereghajtó ezúttal a Kayserispor vendége lesz. (15.00)

Az RB Leipzig újoncként már biztosan másodikként zárja a Bundesligát, ám Gulácsi Péterék vélhetően ki szeretnék javítani a Bayern elleni fiaskót, s három pontot szeretnének begyűjteni a Frankfurt otthonában. (15.30) Szalai Ádámék számára viszont van még tétje az ugyanekkor kezdődő Augsburg elleni mérkőzésnek, ugyanis ha több pontot szereznek a 34. fordulóban, mint a Dortmund, akkor bronzérmesként zárnak, így BL-selejtező helyett automatikusan a főtáblán találnák magukat.

A Hapoel Beer-Seva már bajnokként lép pályára a Sanhin ellen, így Korhut Mihályék felszabadultan futballozhatnak az izraeli rájátszás 10. fordulójában. (18.00) Varga Barnabásékat viszont még minimális tehet nyomhatja, ugyanis a Mattersburg matematikailag kieshet az osztrák élvonaltól. Ha az utolsó két fordulóban már biztonságban szeretnének lenni, akkor az Altach ellen kellene otthon tartaniuk a pontokat. (18.30)

A Hajduk Split az horvát bajnoki bronzéremért, Futács Márkó pedig a gólkirályi címért van versenyben. A spliti csapatra papíron könnyű ellenfél vár, a pocsék formában lévő Zapresicet fogadja. (19.00)

A Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin szép számmal hullajtotta a pontokat az elmúlt hetekben a lengyel bajnokságban, ám reális esély mutatkozik a javításra a Wisla Kraków ellen, lévén az ellenfél is pocsék formának “örvend”. (20.30)

Öt győztesen megvívott bajnoki után kisebb hullámvölgybe került Vécsei Bálint csapata, a svájci Lugano. Az Európa Liga-indulásra hajtó alakulat viszont ezúttal javíthat, hiszen a sereghajtó Vaduz lesz a vendég. (20.40)

Sorsdöntő ütközetre készül Dijon a francia bajnokság utolsó fordulójában. Lang Ádámék a Toulouse-hoz látogatnak, s ha nem nyernek, akkor kieshetnek, mivel a kieső helyen álló Bastia kettő, míg az osztályozós pozícióban található Lorient egy egységgel követi Langékat. (21.00)

Az estét a pazar formában lévő Nikolics Nemanjáék zárják, a Chicago Fire a DC United vendége lesz az MLS 11. fordulójában. (22.00)

Vasárnap – Több magyar is bajban a Bundesliga 2-ben

Az időeltolódás miatt Sallói Dánielék magyar idő szerint már vasárnap kezdenek, a Sporting Kansas City a Vancouver Whitecaps vendége lesz. (1.00) Huszti Szabolcsék nem állnak sokkal jobban Guzmicséknél, a Csangcsun Jataj csak egy ponttal rendelkezik többel, mint a Jenpien. A Tiencsin Teda ellen viszont reális esély mutatkozik a három pont legyőzésére, hiszen a vendégek is alsóházban szerénykednek. (9.30)

A délutáni programot a Bologna nyitja, az olasz csapatnak sérülés miatt továbbra is nélkülöznie kell Nagy Ádámot. Ráadásul nem is könnyű mérkőzés vár a magyar középpályás csapatára, hiszen az AC Milan vendége lesz. (15.00)

A Bundesliga 2 záró köréhez érkezett, a magyarokat felvonultató csapatok többsége pedig rendkívül rossz helyzetben van. A Nagy Dánielt is foglalkoztató Würzburger Kickers csak úgy kerülheti el a kiesést, ha legyőzi a listavezető VfB Stuttgartot. (15.30) Ugyanekkor lép pályára az 1860 München is, amely szintén a kieső zónában tanyázik, Simon Krisztiánék a Heidenheim otthonában próbálhatnak meg elmozdulni az osztályozós pozícióból. A Radoki János irányította Greuther Fürth viszont nyugodtan léphet pályára, Megyeri Balázs és Pintér Ádám csapata tét nélkül fogadja az Union Berlint.

A Szántó Tamást is foglalkoztató Rapid Wien a Mattersburghoz hasonlóan ezen a hétvégén bebiztosíthatja bennmaradását az osztrák élvonalhoz, ehhez a Sturm Graz ellen kellene otthon tartani a pontokat. (16.30)

A dán bajnokságban szereplő Bröndbyről már hosszú hetek óta tudható, hogy az ezüstérmes pozícióban zárja az idényt. Kalmár Zsolték ennek tudatában némiképp kiengedhettek az elmúlt hetekben, legutóbbi két meccsüket elveszítették. A felsőházi rájátszás 8. fordulójában a Sonderjyske vendégeként javíthatnak. (18.00) Ugyanekkor lép majd pályára Nagy Dominik csapata is, a Legia Warszawa, amely sorsdöntő mérkőzésre készül a szintén bajnoki címre hajtó Jagiellonia vendégeként. Amelyik csapat nyer a felsőházi rájátszás 5. fordulójában, nagy lépést tesz a bajnoki cím felé.

Hasonló izgalomban nem lesz részük Kádár Tamáséknak, a Dinamo Kijev a Zorját látja vendégül az ukrán élvonal felsőházi rájátszásának 8. körében. (18.30) Ugyanekkor fut majd ki a gyepre a Kaiserslautern is, Stieber Zoltánék a Nürnberget fogadják a német másodosztály záró körében.

Hétfő – Sallaiék búcsúdala

Balogh Norbert és Sallai Roland csapata már biztosan búcsúzik az olasz élvonaltól, ám a Serie A 37. fordulójában még megmutathatja, mit tud. A sereghajtó Pescara ellen pedig meg is mutatkozik az esély a három pont begyűjtésére. (20.45)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik