Légiósok

Forgács Dávid távozik a nagy múltú olasz klubtól

Az Ancona kiesett a harmadosztályból.

Viszontagságos szezonon van túl Forgács Dávid az olasz harmadosztályban szereplő Anconával: a szegedi nevelésű futballista ugyan sok meccsen játszhatott, de klubja búcsúzott a Lega Pro B csoportjának küzdelmeitől, így a SZEOL nevelése mindenképpen távozik a tengerparti klubtól – adta hírül a szegedma.hu

A SZEOL nevelésű Forgács Dáviddal a soraiban az első tíz közé kerülést tűzte ki az olasz harmadosztály Lega Pro B csoportjában szereplő Ancona, azonban az együttes csupán 31 pontot gyűjtött a 38 forduló során, és az utolsó, huszadik helyen végzett a pontvadászatban, így a következő szezont a negyedosztályban tölti majd a tengerparti város, korábban hét idényt is a Serie A-ban, azaz a legjobbak között szerepelt csapata.

Mint azt a klub szegedi játékosa a szegedma.hu hírportálnak elmondta: szereplésüknek rengeteg oka van, de a legnagyobbat az nyomta a latban, hogy a klub vezetése a szezon elejétől kezdve nem tartotta magát az ígértekhez. Az őszi szezonban azonban az akkori, majd február közepén menesztett edző, Fabio Brini irányítása alatt ezt még sikerült kizárniuk, ám menesztését követően csak romlott a helyzet.

– Ellehetetlenítették az új tréner munkáját, majd egy hónapon belül kétszer is edzőt cseréltünk. Ezzel nagyon nehéz volt megbirkózni, főleg fejben, főképp úgy, hogy e közben a fizetésekkel is elmaradtak. A kommunikáció sem volt a legszerencsésebb, ennek a csapat esett áldozatául, a szurkolók sem álltak mellénk. Ezek rovására írnám a szereplésünket. Ugyanakkor ennek ellenére is pozitívnak tartom a saját idényemet, mert a kupában és a bajnokságban összesen 30 meccsen léphettem pályára, és minden nehézség ellenére rengeteget tanultam ebből a szezonból is – fogalmazott Forgács Dávid, aki összesen 2161 percet töltött a pályán a harmadosztálytól búcsúzó klubban az idei szezonban.

Olvasói sztorik