Légiósok

Az amerikaiakban most kezdett el tudatosulni, mit nyertek Nikoliccsal

A magyar csatár az élen áll a góllövőlistán, és erre már mindenki felkapta a fejét.

– Nikolics Nemanja szerződtetése nem sok vizet zavart az MLS-ben, de a Chicago Fire mindig is tudta, hogy egy potenciális sztárcsatárt igazoltak – írja a chicago-fire.com.

Az E/3 nem véletlen, hiszen az amerikai major sportokban a különböző franchise-oknak nem igazán van európai értelemben vett független honlapjuk, helyette egy központosított rendszert használnak. Az alapvetően szükséges cikkek mellett (tudósítások, beszámolók, stb) a liga által foglalkoztatott szakírók cikkei is közvetlenül a Chicago Fire oldalán jelennek meg, így elmondható: a fent idézett mondat tulajdonképpen nem a franchise, hanem a legelismertebb szakértők dicsérete.

Azt már régóta tudjuk, hogy az USA-ban a sikeres sportolókból óriási hősöket képesek kreálni és honfitársunk, Nikolics Nemanja talán éppen ezen megy most keresztül, miután 11 meccsen szerzett 10 góljával élre állt a góllövőlistán.

Shane Murray, az mlssoccer.com véleményvezérének chicago-fire.comos írása az előszele lehet ennek (bár Nikót nemrég a hat legjobb téli átigazolás közé is beválasztotta a FourFourTwo angol kiadása), hiszen a cikket kifejezetten a 28 éves magyar csatárnak szentelte – ebből szemezget most a Rangadó.hu.

– Januári érkezése óta a szerbiai születésű magyar csatár csendben tette a dolgát és inkább gyakrabban, mint sem, precízen büntette az ellenfél hibáit. Ha a szerződtetése egy kissé el is kerülte a figyelem középpontját, a drámai és gyors élre állása a góllövőlistán bizonyosan arra késztette a liga védőit és edzőit, hogy álljanak meg egy pillanatra és jegyzeteljenek – fogalmaz Murray, aki a Fire edzőjét, Veljko Paunovicsot is megkérdezte.

– Száz százalékig tudtuk, ki kerül a csapatunkba és hogy milyen éhes a gólokra. Emellett a csapatot is segíti és ez a hozzáállás az, amit mindenkitől elvárnánk – fogalmaz a tréner.

– Egy relatíve lassú kezdés után, amikor négy meccset követően egy góllal állt, Nikolics nem nézett hátra és ő lett az első játékos, aki elérte a tízgólos határt, emellett pedig a leggyorsabb a Fire 1997 óta íródó történelmében, aki megtette ezt – írja a chicago-fire.com.

– Nem, te? – kérdez vissza Nikolics, amikor Murray felteszi neki a kérdést: meglepődött-e a gyors sikerén.

– Szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat jól játsszon. Semmi különöset nem csinálok. A csapattársaim fantasztikus munkát végeznek értem, mindig a legjobb helyen vagyok és általában nincs nehéz dolgom befejezni az akciót – tette hozzá Nikolics.

A magyar csatár előnye jelenleg két gól Erick Torres előtt, de például David Villát már néggyel előzi meg a góllövőlistán. A 2016-os idényben 24 találat kellett a gólkirályi címhez (amelyet Bradley Wright-Phillips hódított el), így Nikónak 23 meccsen még 14 találat kellene, hogy legalább azt elérje. Az eddigi tempó alapján nem tűnik elérhetetlennek…

Olvasói sztorik