Légiósok

Chicagói bombaforma: „Nikolics éhezik a gólokra”

A Fire mestere szerint a magyar támadó egyszerűen lenyűgöző.

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy Nikolics Nemanja ismét duplázott a Chicago Fire színeiben, ezzel tizenegy MLS-mérkőzésen már tíz találatnál jár. A Colorado elleni győztes (3-0) bajnoki után a chicagóiak mestere, Veljko Paunovic a magyar csatárt méltatta.

– Nikolics egyszerűen lenyűgöző, gyors beilleszkedése számomra nem volt meglepetés, jól ismertük a képességeit. Száz százalékig tisztában voltunk azzal, kit igazoltunk télen. Ezentúl tisztában voltunk azzal is, mennyire éhes az újabb sikerekre és a gólszerzésre. Sokat segít a csapaton, olyan mentalitás jellemző rá, amit minden játékosomtól elvárok. Teljesen természetes részéről, hogy ki van éhezve a gólokra. Amikor a szerződtetése előtt beszéltem vele, Niko azt mondta nekem: „Nem vagyok boldog, ha a csapatom nem nyer, és akkor sem, ha nem lövők gólokat, ezért minden körülmények között a legjobbamat szeretném nyújtani” – így a vezetőedző.

Nikolics a lefújás után így értékelt.

– Szerintem a mérkőzés után az a legfontosabb, hogy a csapat jó játékot mutatott. Semmi különöset nem csináltam ma sem a pályán. A csapattársaim remek munkát végeztek, nagyszerűen szolgátak ki, remekül érkeztem minden labdára, de nem is volta nehéz dolgom a kapu közvetlen előterében. Köszönöm a mai mérkőzést a csapattáraimnak, gyorsan és jól sikerült az alkalmazkodás – nyilatkozta a duplázó csatár.

Olvasói sztorik