Légiósok

Kádárék elveszítették a kupadöntőt

Feczesin a negyeddöntőbe lőtte csapatát a kupában; Nagy Dominikkel élre állt a Legia. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Szerdán négy magyar labdarúgó lépett pályára hazánkon kívül.

A lengyel élvonalban Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin a felsőházban sereghajtónak számító Niecziecza (más néven Termalica) együttesét fogadta és a 87. percig vezetett, végül 1-1-re végzett. A magyar szélső végigjátszotta a találkozót, a 84. percben sárga lapot kapott.

A bajnoki elsőségre hajtó Legia Warszawa Nagy Dominikkel látta vendégül a mérkőzés előtt egy ponttal előttük álló és második Lech Poznant. A Legia 2-0-ra győzött és élre állt, a volt ferencvárosit a 64. percben, 1-0-nál lecserélték.

Ukrajna legnagyobb rangadóját vívta a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev – a vendégeknél természetesen ott volt Kádár Tamás is. A bajnokságban már régóta bajnoknak mondhatta magát a Sahtar Donyeck, ám most az Ukrán Kupa fináléját rendezték. A bányászcsapat Marlos 80. perces góljával hódította el a serleget,
Kádár egész mérkőzésen pályán lehetett.

A Koreai Kupa nyolcaddöntőjében Feczesin Róbert lépett pályára. A Dzsonnam Dragons a másodosztály sereghajtója, a Daedzson Citizen otthonában játszott, és már a 27. percben vezetést szerzett, mégpedig épp a magyar csatár találatával. A volt Videoton-játékos együttese végül 2-1-re nyert és ott van a negyeddöntőben.

Olvasói sztorik