Légiósok

Vida és Bőle gólja sem ért három pontot

Vasárnapi légióskörkép. Nagy Dominik is betalált a Legiában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Tavaszi harmadik trófeájáért szállt harcba a Vadócz Krisztiánnal felálló Kitchee SC, mely a hongkongi FA-kupa döntőjében a South China ellen lépett pályára. Az együttes Lam révén már az első félidőben vezetést szerzett, majd a fordulás után Sandro növelte kettőre az előnyt. A hajrában még szépített az ellenfél, de újabb gólt már nem kapott a magyar játékos csapata, így a kupát is megnyerte.

A 2-1-re megnyert kupadöntőt is végigjátszó Vadócz rendkívül sikeres hónapokat zárt le: januári átigazolása óta ez volt a harmadik sorozat, amit megnyert a csapattal. Múlt hét végén bajnoki címet ünnepelhettek, korábban pedig a Challenge Shield Cupban is élen zártak.

Nikolics Nemanja remekelt az MLS-ben, a Chicago négy góljából kettőt maga lőtt, illetve adott egy gólpasszt is. Sallói Dániel a kispadon kapott helyet a Sporting Kansas Cityben.

A Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Csangcsun Jataj 1-0-s vereséget szenvedett a Kuangcsoutól a kínai élvonal kilencedik fordulójában.

Elek Ákossal a kezdőben nyert 3-2-re a Kajrat Almati az Okzsetpesz FK vendégeként a kazah élvonal 12. fordulójában. Az együttes nagyot hajrázott: Arsavin góljával a 74. percben szépített (1-2), majd öt perc alatt újabb két gólt berámolva húzta be a három pontot.

A dél-koreai első osztály 11. fordulójában Feczesin Róbert csapata, a Csonnam Dragons hazai pályán 3-1-re kapott ki a Suwontól. A magyar játékos a 72. percben állt be.

A László Csaba által irányított DAC Dunaszerdahely nem tudott újabb lépést tenni Európa felé, ugyanis a Podbrezova elleni szlovák bajnokin 2-2-es döntetlen született. A DAC hátránya így továbbra is négy pont az Európa Liga-indulást érő pozícióban található Podbrezovával szemben. Vida Krisztofer kezdőként lépett pályára, s gólt is szerzett, Mervó Bence a 71. percben állt be, míg Kocsis Gergő a kispadról szemlélte végig a találkozót.

A sérült Nagy Ádám csapata, a Bologna 3-1-es győzelmet aratott a már biztos kieső Pescara ellen, míg az új szezonban szintén a Serie B-ben induló Palermo 1-0-ra nyert a Genoa ellen. Balogh Norbert ezúttal nem jutott szóhoz, Sallai Roland a 60. percben lépett pályára.

A Bundesliga kettőben Simon Krisztián 1860 Münchenje a Bochumot fogadta. A vendéglátó 2-1-es vereséget szenvedett, s visszacsúszott a kieső zónába. A Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers szintén a kiesés elkerüléséért harcol, s hazai környezetben 1-0-ra kapott ki a Sandhausentől. A Stieber Zoltánt is foglalkoztató Kaiserslautern pedig az Erzgebirge Aue otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. A magyar légiósok nem kerültek meccskeretbe, csupán Radoki János szavazott bizalmat Megyeri Balázsnak és Pintér Ádámnak. A Greuther Fürth a St. Pauli otthonában játszott 1-1-s döntetlent, Megyeri végig a pályán volt, Pintért félidőben lecserélték.

Bőle Lukáccsal a kezdőben lépett pályára a CSM Iasi csapata a román élvonalban a Poli Timisoara vendégeként. Az összecsapás 1-1-s döntetlent hozott, Bőle bombagóljára ugyanis volt válasza a vendéglátónak. A magyar csatár 76 percet töltött a pályán.

Gólzáporos, 6-0-s győzelmet aratott a Legia Warszawa a lengyel élvonal rájátszásban. Nagy Dominik a Termalica ellen kezdőként 60 percet töltött a pályán, s egy gólt szerzett. A dán felsőházi rájátszásban Kalmár Zsolt (Bröndby) a már bajnok FC Köbenhavn otthonában vizitált, s 1-0-ra kikapott. Kalmár 81 percet töltött a pályán.

Az est zárásaként a Lang Ádámot is soraiban tudó Dijon volt érdekelt a francia élvonalban. A magyar bekk sérülés miatt nem játszhatott, csapata kiesési rangadón 2-0-ra nyert a Nancy ellen.

Olvasói sztorik