Légiósok

Minden rivális botlott, Dárdaiék a forduló nyertesei a Bundesligában

Szalai gólt rúgott és gólpasszt adott, Guzmics visszatért sérüléséből. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A sérüléséből visszatérő Guzmics Richárd hosszú, több mint kéthónapos szünetet követően ismét pályára lépett, és rögtön a Jenpien Funde kezdőcsapatában kapott helyet. A válogatott védő a Kuoan elleni hazai bajnoki hatodik percében egy sárga lapot is begyűjtött – csapata 2-1-re kapott ki a kínai élvonal kilencedik fordulójában, a magyar védő végig a pályán volt.

Az olasz másodosztályban a Novara otthon 2-0-ra verte az Entellát, így továbbra is megmaradt az esélye a rájátszást érő helyek elérésére. A hazaiaknál Adorján Krisztián végig a padon ült.

A Bundesliga 33. fordulójában Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC idegenben 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Darmstadt együttesét, így a riválisok botlásai miatt újra a berliniek birtokolják a tabella ötödik, Európa Liga-csoportkört érő helyét.

A Szalai Ádámmal a kezdőben felálló Hoffenheim már öt góllal is vezetett, végül 5-3-as sikert aratott a Werder Bremen otthonában. A 69 percet kapó magyar csatár szerezte a találkozó első gólját a 7. percben, majd négy minutummal később gólpasszt adott Kramaricnak.

Hamar előnybe került a Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig is a Bayern München ellen, de hiába lőttek négy gólt és vezettek végig magabiztosan a találkozón a lipcseiek, a címvédő a hajrában háromszor is betalált (ebből kétszer a hosszabbításban, a 91. és a 95. percben, így végül 5-4-re megnyerte az összecsapást.

Az osztrák Bundesligában komoly erőpróba várt a Rapid Wienre, Szántó Tamásék az éllovas és bajnoki cím kapujában álló RB Salzburg vendégeként léptek pályára és végül 1-0-s vereséget szenvedtek. A magyar középpályás végig a pályán tartózkodott.

Az ukrán élvonal rájátszásában érdekelt már a Dinamo Kijev, Kádár Tamás az Olimpik Donyeck ellen az elejétől a végéig játszott,
csapata 2-1-re kikapott. Kádár a 80. percben sárga lapot kapott.

Dzsudzsák Balázs végig a kispadon ült, az al-Vahda az al-Sabab otthonában 1-1-es döntetlent ért el az egyesült arab emírségekbeli bajnokságban.

Futács Márkó végig a pályán volt, de ezúttal nem talált be, a Hajduk Split pedig 2-0-s vereséget szenvedett az éllovas Rijeka otthonában a horvát bajnokság 33. fordulójában.

Svájcban hiába játszott több mint egy félidőn át emberelőnyben Vécsei Bálint csapata, a Lugano, így is 2-0-s vereséget szenvedett a Sion otthonában – a magyar légiós a 84. percben szállt be a mérkőzésbe.

A török sereghajtó Adanaspor Koman Vladimirrel a kezdőben ért el 1-1-es döntetlent az európai kupaindulásért küzdő Trabzonspor ellen. Komannak 66 perc jutott a találkozón.

A bennmaradásért küzdő Mattersburg 1-0-s vereséget szenvedett a St. Pölten otthonában, Varga Barnabás nem lépett pályára a vendégeknél.

Köteles László állt ismét a Waasland-Beveren kapujában, amely 3-2-re nyert hazai pályán a Lierse ellen a belga bajnokságban. A Cracovia középhátvédje, Litauszki Róbert nem kapott szerepet a lengyel élvonalban, csapata 1-1-re végzett a Plocknál.

Olvasói sztorik