Légiósok

Vadócz: a szeszélyes igazolásaim alapján akár Európába is visszatérhetek

Fizikálisan jó állapotban van a középpályás.

Óriási hajrával lett bajnok Hongkongban az egykori magyar válogatott Vadócz Krisztián. Klubja, a Kitchee FC gyakorlatilag a teljes szezonban hátrányban volt az Eastern FC-vel szemben, ám az utolsó fordulóban épp velük játszottak idegenben és azt az összecsapást sikerült behúzniuk, így megelőzték az addig veretlen Easternt.

A korábbi hollandiai légióssal most a DigiSport Reggeli Start című műsorában, internetes kapcsolaton keresztül beszélgetett Szombathy Pál műsorvezető.

– A duplázás tulajdonképpen már sikerült, hiszen első itteni mérkőzésem épp egy Challenge Shield Cup-döntő volt, amit megnyertünk, de ettől függetlenül nagyon várom a vasárnapi, South China elleni FA Kupa-döntőnket is. Az esélye mindkét csapatnak ugyanannyi, de az elmúlt hónapokban azért már megmutattuk, hogy talán most mi vagyunk a legjobb csapat itt – kezdte Vadócz.

– A döntőben már a harmadik percben tizenegyeshez jutottunk, ami ugyan kimaradt, de aztán a 9. percben már vezettünk. Innentől szerencsére mindig jó ütemben sikerült lőnünk a gólokat és végül 4-1-re nyertünk – mesélt a bajnokságot eldöntő meccsről a 40-szeres válogatott labdarúgó.

– Fizikálisan jó állapotban vagyok, egész idény alatt nem voltam sérült, így a menedzsereim könnyebben tudnak majd tárgyalni nyáron. Leültünk már a Kitchee-vel, de kerestek más ázsiai országból is. A szeszélyes igazolásaimat nézve azt sem zárhatjuk ki, hogy visszatérek Európába! – fogalmazott nevetve Vadócz, aki egyébként maradása esetén az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében is játszhatna.

– A bajnokság összes meccsét egy városban játsszák, teljesen más, mint az előző évi, indiai szerepvállalásom. A nézőszám átlag 3-4000-es, a legnagyobb meccseken 10 ezren is vannak és úgy vettem észre, hogy mi vagyunk a legnépszerűbb csapat – tette még hozzá.

A Soccerway adatai szerint egyébként a Kitchee FC átlagnézőszáma 1850, a leglátogatottabb meccsen 3863-an, a legkevésbé látogatotton 744-en voltak.

– A klub edzőpályái jó minőségűek, de sajnálatomra műfüvesek. A nevemet egyébként “vadoci”-nak ejtik, de amennyire nekem lefordítják, főként jó értelemben beszélnek rólam – nyilatkozta a 2004 és 2011 között válogatott játékos.

Vadócz a Honvéd nevelése. A kispestiek május 27-én akár bajnoki címet is ünnepelhetnek az NB I-ben.

– Fizikailag sem lehetséges, hogy az esetleges ünneplésen ott legyek, mert május 26-án gálamérkőzést játszunk majd a Tottenhammel, de természetesen remélem, hogy bajnokok lesznek. Amennyire lehetséges, igyekszem innen is bekapcsolódni és legalább megnézni a Honvéd mérkőzéseit – mondta a középpályás, aki a nemzeti stadionban teltházas meccsre számít a Spurs ellen.

Olvasói sztorik