Légiósok

„Nikolics megállíthatatlanná vált az elmúlt öt hétvégén”

A FourFourTwo méltatja a magyar csatárt.

A Kaposvár, a Videoton és a Legia Warszawa után Chicagóban sem tud leállni a gólgyártással Nikolics Nemanja. Az időközben magyar válogatottá lett csatár kilenc meccsen hat találatnál jár az MLS-ben, így nem csoda, hogy minden, pozitív meglepetésekről és jó teljesítményekről szóló listán és cikkben kikerülhetetlen a neve. A 28 esztendős csatárról most a FourFourTwo angol kiadása írt.

– A szerb születésű magyar csatár nem a legmagasabbra taksált érkező volt az MLS mostani idényében, de a legeffektívebbek közül való. Teljesítményével jelentősen emelt annak a Fire-nek az eredményein, amely egymást követő években volt az MLS legrosszabb csapata. Kellett neki egy hónap, hogy megtalálja magát, de közel megállíthatatlanná vált az elmúlt öt hétvégén, ami alatt öt gólja mellé még egy tizenegyest is kiharcolt – kezdte méltatását a világhírű lap.

– A 28 éves csatárnak sosem volt gólja a gólszerzéssel, hiszen Magyarországon és Lengyelországban jócskán fél gól fölött volt a meccsenkénti átlaga. A Legia Warszawánál 58 bajnokin 41-szer volt eredményes, besöpörte az Aranycipőt és a “Legjobb Játékos” díjakat is, mialatt bajnoki címre vezette csapatát.

– Kiváló az ellenfél védelmi vonalának széthúzásában, az ellenfél vállától indulva szenzációsan mozog be a tizenhatosra és a semmiből is helyzetet képes teremteni – írta a lap.

A lista másik négy szereplője: Romell Quioto (Houston Dynamo), Jonathan Spector (Orlando City), Romain Alessandrini (Los Angeles Galaxy) és Miguel Almirón (Atlanta United).

A teljes cikk itt olvasható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik