Légiósok

Gulácsi Bayern-sztárokat, Futács horvát éllovast keseríthet

Légióskörkép: Nikolics magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytathatja a gólgyártást. Kupadöntőt vív Vadócz.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat: Gulácsi a Bayern, Futács az éllovas Rijeka ellen lehet főszereplő

Szombaton magyar idő szerint kora délelőtt Guzmics Richárd csapatának (Jenpien) hazai pályán van jelenése, ellenfelük a Kuoan lesz 9:30-tól. Délután 15 órától az olasz másodosztály küzdelmeire figyelhetünk: a Novara, Adorján Krisztiánnal bizonyíthat hazai közönség előtt az Entella ellen.

A német élvonalban délután fél négytől vár feladat a magyaros csapatokra. A Hertha BSC Dárdai Pállal a kispadon a sereghajtó és biztos kieső Darmstadt otthonában érvényesítheti a papírformát, míg az RB Leipzig kapujában Gulácsi Péter a Bayern München sztárjai orra alá törhet borsot. Szalai Ádámék (Hoffenheim) a Werder Bremen otthonában térnének vissza a győzelem útjára a múlt heti dortmundi fiaskó után.

Az osztrák Bundesligában komoly erőpróba vár a Rapid Wienre, Szántó Tamásék az éllovas és bajnoki cím kapujában álló RB Salzburg vendégeként lépnek pályára (16:00). Azonos időben az ukrán élvonal rájátszásában érdekelt már a Dinamo Kijev, Kádár Tamás az Olimpik Donetck ellen (16:00) bizonyíthat.

Dzsudzsák Balázs is pályára léphet szombaton, az al-Vahdára 16:05 perctől a al-Shabab otthonában vár bajnoki az Emírségekben. Futács Márkó (Hajduk Split) az éllovas Rijeka otthonában szaporíthatja góljai számát, a horvát rangadóra 17 órától kerül sor. Svájcban Vécsei Bálint (Lugano) a Sion ellen vár bevetésre (17:45), míg Törökországban a sereghajtó Koman Vladimiérék (Adanaspor) ellenfele hazai környezetben a Trabzonspor lesz (18:00). Norvégiában Kovács Péter is 18 órától léphet pályára, ahol Sandefjord–Haugesund bajnokit rendeznek.

A biztos bennmaradásért küzdő Mattersburg a St. Pölten otthonából csenne újabb pontokat, a bungenlandiaknál remélhetőleg Varga Barnabással a fedélzeten (18:30). A nap légiós-szempontból két 20:30-as mérkőzéssek zárul: a lengyel alsóházi rájátszásban érdekelt Cracoviánál mellőzött Litauszki Róbert a Plock otthonában szerepel, míg Belgiumban Köteles László és a Waasland-Beveren (szintén rájátszás) a Lierse játékosait fogadja.

Vasárnap: Kalmárék bajnokhoz látogatnak, Sallaiék már biztos kiesőként lépnek pályára

Hajnalban (magyar idő szerint) Sallói Dániel és a Sporting Kansas City az Orlando City otthonába látogat (01:00), míg a másik MLS-érdekelt magyar, Nikolics Nemanja (Chicago Fire) a Seattle Sounders ellen (03:00) folytathatja a gólgyártást.

Magyar idő szerint délelőtt 9 órától a hongkongi FA Kupa döntőjében Kitchee – South China találkozót rendeznek, a hazaiaknál vélhetően nem hiányozhat Vadócz Krisztián sem. Kínában Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj) jó formáját a Kuangcsou Evergrande elleni bajnokin folytathatja (9:30). A dél-koreia légiós, Feczesin Róbert (Csonnam Dragons) a közvetlen rivális Szuvon ellen segítheti csapatát gólokkal (10:00).

A kazah élvonalban Elek Ákosék (Kajrat Almati) az Okzsetpesz FK vendégeként javíthatnak (14:00), majd kicsivel később a László Csaba által irányított DAC Dunaszerdahely a Podbrezova elleni szlovák bajnokin (14:20) tenne újabb lépést Európa felé, remélhetőleg Vida Kristopherrel, Kocsis Gergővel és Mervó Bencével a fedélzeten.

15 órától az olasz élvonal küzdelmeire figyelhetünk. A sérült Nagy Ádám csapata, a Bologna a már biztos kieső Pescara ellen szerezne három pontot. Az is eldőlt, hogy az új szezonban szintén a Serie B-ben indulhat a Palermo, Balogh Norbert és Sallai Roland együttese a Genoát fogadja.

Fél négytől sűrűsödik a program: a lengyel rájátszás felsőházában érdekelt Pogon Szczecin (Gyurcsó Ádám) a Lech Poznan otthonában lép pályára. A Bundesliga kettőben Simon Krisztián 1860 Münchenje a Bochumot fogadja, míg Nagy Dánielék (Würzburger Kickers) a Sandhausen játékosait látják vendégül. A Kaiserslautern és Stieber Zoltán az Erzgebirge Aue, míg Megyeri Balázs és Pintér Ádám (Greuther Fürth) a St. Pauli otthonába látogat.

A román rájátszás kilencedik játéknapján CSM Iasi – Pandurii találkozót is rendeznek (17:00), a hazaiaknál Bőle Lukács lehet érdekelt. Este 18 órától a lengyel rájátszásban Nagy Dominik (Legia Warszawa) a Termalica ellen villoghat, míg északabbra, a dán felsőházi rájátszásban Kalmár Zsolt (Bröndby) a már bajnok FC Köbenhavn otthonában bizonyíthat. Zárásként a francia élvonalban Lang Ádám (Dijon) a Nancy ellen vár bevetésre (21:00).

Hétfő: bajnokként lépnek pályára Jeruzsálemben Korhuték

Hétfőre csupán egyetlen mérkőzés marad: a Beitar Jeruzsálem otthonába látogat a Hapoel Beer-Seva, Korhut Mihályék már biztosították elsőségüket az izraeli élvonalban.

Olvasói sztorik