Légiósok

A magyar válogatott csatár nem zárja ki a nyári klubváltást

Tizennegyedik alkalommal hódította el a Szlovák Kupát a bajnokságban második helyen álló Slovan Bratislava, amely a fináléban a másodosztályú Szakolca csapatát győzte le. A pozsonyiaknál végig a pályán volt a magyar válogatott támadó, Priskin Tamás, aki eddig a szezonban 10 bajnoki és 3 kupagólt jegyez. A 30 éves csatár a Digi Sport reggeli műsorában nyilatkozott pályafutása első megnyert trófeájáról.

– Nagyon boldog voltam, mert ez az első kupagyőzelmem – kezdte Priskin Tamás. – Mi voltunk az esélyesek, és az egész sajtó tőlünk várta az aranyérmet. Ennél azért nehezebb volt, hiszen a másodosztályú ellenfél élete mérkőzését játszotta. Nem volt egyszerű dolgunk, de úgy alakult, ahogy elterveztük, és sikerült nyernünk. A harmadik gólunk előtt én harcoltam ki a tizenegyest, így valamilyen szinten hozzá tudtam járulni a győzelemhez.

Priskin csapata, a Slovan az előző szezonban is a második helyen végzett, és a mostani idényben is csak üldöző tudott lenni a már bajnok Zsolna mögött.

– A bajnokság elején olyan mérkőzéseken hullajtottunk pontokat, melyeken nem szabadott volna, így a téli szünetre már 17 pontos előnnyel ment a Zsolna. Ebből sikerült azért faragnunk, de ha így kezdjük a bajnokságot, akkor mindig csak üldözők leszünk. A hátralévő három meccsünket meg akarjuk nyerni, és szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani. Nyáron lesz két válogatott mérkőzés, bízom benne, hogy ott tudok majd lenni a keretben, ehhez pedig nagyon fontos, hogy játékban legyek. A legfontosabb számomra, hogy keretben legyek, az nekem teljesen mindegy, hogy kezdő vagyok, vagy tíz percet játszom.

A 60-szoros magyar válogatott csatár tavaly nyáron közel volt ahhoz, hogy elhagyja a Slovant, és megfelelő ajánlat esetén most sem zárja ki a nyári klubváltást.

– Jelen pillanatban a Slovan játékosa vagyok, ezért teljes mértékben az Európa Liga-selejtezőkre és a klubra koncentrálok. Természetesen szóba jöhet a váltás, ha olyan ajánlat érkezne, ami a klubnak és nekem is megfelel. Jelenleg azonban teljes mértékben a csapatomra koncentrálok.

Olvasói sztorik