Légiósok

Eldőlt! Sallaiék kiestek a Serie A-ból

Nagy Dominik gólt lőtt Gyurcsóéknak Lengyelországban; Mervó bemutatkozása után fordított a DAC - Légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Lássuk a vasárnapi termést:

Magyaros rangadót rendeztek a lengyel élvonal 31. fordulójában, amikor a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató Pogon Szczecin Nagy Dominik csapatát, a Legia Warszawát fogadta. Mindkét honfitársunk kezdőként lépett pályára klubjában, de a magyarok csatáját végül Nagy Dominik nyerte, ugyanis a Legia 2-0-ra nyert idegenben, ráadásul a korábbi Fradi-középpályás szerzett vezetést a varsóiaknak a 49. percben. A mérkőzés hajrájában Gyurcsót és Nagyot is lecserélték. A magyar légiós gólja ITT!

A László Csaba által irányított FC DAC 1904 Dunaszerdahely a Zlate Moravce vendégeként fordított és nyert 2-1-re. A DAC-ban kezdőként kapott lehetőséget Kocsis Gergely és Vida Krisztopher is, Mervó Bence pedig a kispadon kezdte a találkozót, melyen a hazaiak szereztek vezetést a 38. percben. A 70. percben aztán bemutatkozott új csapatában Mervó, aki végül győztes meccsen tudott debütálni, ugyanis a Dunaszerdahely a 84. és a 88. percben megfordította az összecsapást, melynek krónikájához hozzátartozik, hogy Vidát a 65. percben lecserélte László Csaba. A hatodik helyen álló DAC csupán három ponttal van lemaradva az Európa Liga-selejtezőt jelentő negyedik helytől.

A Csonnam Dragons 5-0-ra legyőzte a Kvangcsu együttesét a dél-koreai élvonal tizedik fordulójában. A hazaiaknál Feczesin Róbert a 77. percben állt be csereként és a 91. percben ő szerezte csapata ötödik gólját. A szezonban ez már a harmadik találata volt.

Sallai Roland és Balogh Norbert csapata, a Palermo 1-1-re végzett a Chievo vendégeként, így három fordulóval az olasz bajnokság vége előtt biztosan eldőlt, hogy a szicíliai csapat kiesett a Serie A-ból. A mai döntetlen alkalmával Sallai kezdőként 77 percet játszott, és begyűjtött egy sárga lapot, míg Baloghot nem nevezték a meccsre. A Nagy Ádámot sérülés miatt nélkülöző Bologna 3-1-re kikapott az Empoli otthonában.

Kádár Tamás a Dinamo Kijev kezdőcsapatában kapott helyet, és végig is játszotta az Olekszandrija elleni 6-0-ra megnyert bajnoki összecsapást.

A német másodosztály 32. játéknapján a Radoki János által irányított Fürth hazai pályán 1-0-ra kikapott a sereghajtó és már biztosan kieső Kalsruhe csapatától. A magyar származású tréner együttesében Megyeri Balázs végigvédte a találkozót, Pintér Ádám pedig a kispadról nézte végig a vereséget.

Kalmár Zsolt kezdőként 61 percet játszott a Bröndby együttesében, amely 4-2-es vereséget szenvedett a Midtjylland otthonában a dán bajnokság rájátszásának hatodik játéknapján.

A Vécsei Bálintot foglalkoztató Lugano odahaza 2-2-es döntetlent ért el a már bajnok Basel ellen. A magyar középpályást ezúttal nem cserélte be edzője, a Lugano az Európa Liga-selejtezőt jelentő negyedik helyen áll.

A már biztosan kieső Ancona 1-0-s győzelmet aratott a Forli vendégeként a Serie B 38. fordulójában. A vendégek magyar légiósa, Forgács Dávid végigjátszotta az összecsapást.

Sallói Dánielt a 77. percben cserélték be a Sporting Kansas City csapatába, amely 2-0-ra kikapott Minnesotában az MLS 10. játéknapján.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik