Légiósok

Óriási hajrával, Vadócz-góllal bajnok a Kitchee – VIDEÓ

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A duplázó és gólpasszt is jegyző Huszti Szabolcs döntötte el a meccset Patóék ellen, 3-1-re nyert a Csangcsun Jataj.

Nagy Dániel beállása után szerzett gólt a Würzburger Kickers a német másodosztály 32. fordulójában. A magyar játékos a 79. percben szállt be, csapata hat perccel később Frode révén jutott előnyhöz a Düsseldorf otthonában. Nagy a 87. percben egy sárga lapot is begyűjtött. Egy 91. percben kapott góllal végül 1-1-re végeztek, így továbbra is nagy csatát vívnak a kiesés elkerüléséért.

A Vadócz Krisztiánnal felálló, az utolsó fordulót másodikként kezdő Kitchee SC magabiztos, 4-1-es sikert aratott az éllovas Eastern AA vendégeként a hongkongi élvonal utolsó, 22. fordulójában. A találkozón Sandro mesterhármast jegyzett, mellette Vadócz (2-0-nál) volt még eredményes a második félidő elején – az első játékrészben pedig egy sárga lapot gyűjtött be a magyar játékos. A meccs döntővel ért fel: a két együttes helyet cserélt, az utolsó nyolc bajnokiját megnyerő Kitchee 51 ponttal a dobogó tetején végzett, az Eastern 49-cel második lett.

Vadócz gólja

A kazah Premier League 11. fordulójában az Atirau fogadta Elek Ákos csapatát, a Kajrat Almatit. A magyar válogatott játékost nem nevezték a keretbe, nélküle pedig 2-1-re kikapott együttese.

A török Super Lig 30. fordulójában Koman Vladimir csapata, az Adanaspor meglepetésre 1-0-ra győzött a Genclerbirligi otthonában. Koman végig a pályán volt, a győztes gólt a brazil Mauricio Ramos szerezte a 20. percben.

A német élvonalban Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim fontos meccset bukott a Dortmund otthonában. Részletek itt. Dárdai Pál csapata, a Hertha 4-1-re kapott ki hazai pályán az RB Leipzigtől, amelynek kapuját Gulácsi Péter védte.

A magyar válogatott keretébe meghívott Adorján Krisztián együttese, a Novara 1-0-ra nyert a Cesena vendégeként az olasz másodosztály, a Serie B 40. fordulójában. Adorján a kispadról nézte végig a meccset, csapata kilencedik a tabellán, és továbbra is haj a playoffba jutásra.

Varga Barnabás a 83. percben csereként lépett pályára a Mattersburgban, amely 2-1-re verte a listavezető Salzburgot az osztrák Bundesliga 32. fordulójában. A vendégek Wanderson góljával a 10. percben szereztek vezetést, ezt tudta megfordítani Maierhofer és Atanga találatával a Mattersburg. A Rapid Wien simán, 4-0-ra megverte hazai pályán az AC Wolfsbergert – a bécsieknél a 21 éves Szántó Tamás végig a pályán volt.

Futács Márkó újabb gólt jegyzett a Hajduk Splitben, amely az NK Osijek ellen játszott rangadót a horvát élvonal 32. fordulójában. Részletek és videó itt található.

A belga első osztályban a Waasland-Beveren 3-1-re nyert a KV Mechelen otthonában. A győztes csapatnál nem volt a keretben a kapus Köteles László.

A francia Ligue 1 36. fordulójában a Guingamp Jimmy Briand és Yannis Salibur duplájával 4-0-ra verte a Dijont. A vendégeknél Lang Ádám a kispadon ülte végig a bajnokit. A Dijon két fordulóval a vége előtt a kiesést jelentő 18. helyen áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik