Légiósok

Gulácsiék ellen is hatalmasat hibázott Dárdai kapusa – VIDEÓ

A magyar rangadón gyakorlatilag kiütéssel biztosította be második helyét a Bundesligában a Leipzig.

A Bundesliga 32. fordulójának szombati játéknapját a Hertha BSC – RB Leipzig rangadó zárta. Az ötödik a másodikat fogadta. A Dárdai Pál vezette hazaiak ellen ismét Gulácsi Péter védte a lipcsei kaput.

A 11. percig kellett várni az első gólra, Werner szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, de biztosan őrizte a Gulácsi irányította védelem az előnyt. A második félidőt is a vendégek kezdték aktívabban, Werner kilenc perc elteltével meg is duplázta az előnyt (0-2) – ismét egy óriási Jarstein-baki kellett ahhoz, hogy a Hertha gólt kapjon. Jóval kevesebb dolga volt Gulácsinak is, a hajráig egyetlen kapura tartó lövést kellett hatástalanítania.

A legvégén aztán felpörögtek az események: egy Hertha-gól esett nem sokkal a vége előtt – Khedira tréfálta meg Gulácsit egy öngóllal –, de erre válaszolva két találatot még a Leipzig is bevitt Selke révén, így végül 4-1-re nyert.

Az újonc a 66 pontjával immár egyetlen lépésre van attól, hogy bebiztosítsa második helyét a tabellán – a harmadik Dortmund két fordulóval a vége előtt 60 ponttal követi. A közvetlen riválisok veresége miatt a 46 pontos Dárdai-csapat maradt ötödik, de a Köln nyert, így 45 egységgel felzárkózott a hatodik helyre a szintén 45 pontos Werder mellé, illetve a 44 és 43 pontos Freiburg, Mönchengladbach páros elé.

Werner első gólja

Jarstein óriási hibája

Khedira öngólja

Selke csinált hülyét a védelemből

Majd döntött is

Olvasói sztorik