Légiósok

Szalai: Nem kell elbújnunk a Dortmund mögött

A Hoffenheim csatára hiába jár már hét gólnál, jelenlegi helyzetével nem teljesen elégedett.

A Bundesliga hajrájának egyik nagy kérdése, hogy a szezon végén melyik csapat szerzi meg a dobogó harmadik fokát. A bronzéremért a Hoffenheim (3. hely, 58 pont) és a Borussia Dortmund (4. hely, 57 pont) csatározik – érdekesség, hogy szombat délután a két csapat egymással mérkőzik a bajnokság 32. fordulójában.

A találkozó előtt hosszabb interjút készített a Bundesliga honlapja a vendégek magyar támadójával, Szalai Ádámmal.

– Jó helyzetből várjuk a Borussia elleni találkozót, de a következő két bajnoki is ugyanolyan fontos lesz. Ami a szombati találkozót illeti: meglátásom szerint a nyomás inkább a Dortmundon van, nem rajtunk. Eddig remek a szezonunk, de a hátralévő mérkőzésekből természetesen a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni.

Az esélyekről

– A dortmundi csapat támadó- és védőszekciója is komoly minőséget képvisel. A játékosaik nagyon gyorsak, így minden valószínűség szerint a szezon egyik legkeményebb mérkőzése vár ránk. Ugyanakkor ebben az idényben néhányszor már megmutattuk, mire vagyunk képesek a nagycsapatok ellen, elég, ha a Bayern München elleni találkozóinkra gondolunk (egy győzelem és egy döntetlen Szalaiék mérlege). Felkészültünk a találkozóra, amit már nagyon várunk.

– Ebben a szezonban az önbizalmunk is nagyon rendjén van, éppen ezért állíthatom: nem kell elrejtőzködnünk a Dortmund mögött. A pályán szeretnénk megvalósítani mindazt, amit a mesterünk elvár tőlünk.

„Nem lehetek elégedett”

– Természetesen nagyon örülök, hogy az elmúlt hetekben sikerült jól teljesítenem és nekem is jól ment a játék. Ugyanakkor nem lehetek elégedett, mert az elégedettség azt jelenti, hogy minden mérkőzésen játszol, és minden hétvégén segítheted a csapatodat. Ezért dolgozom minden nap. Mostanában sok lehetőséget kaptam a mestertől, ez természetesen pozitív visszajelzés számomra.

Szalai, a leghatékonyabb Bundesliga-csatár

– A kapott játékidőből mindig a maximumot próbálom kihozni, nem számít, mennyi időt tölthetek a pályán. Az esélyt minden helyzetben meg kell ragadni – mindegy hogy kezdőjátékos vagyok, vagy csereként számolnak velem.

Olvasói sztorik