Légiósok

Szalaiék bronzcsatát vívnak Dortmundban

Dárdai Herhája a Gulácsit soraiban tudó Leipziggel meccsel, Gyurcsó pedig Nagy Dominikkel nézhet farkasszemet.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmics visszatérése még várat magára?

A hétvégi magyar érdekeltségű program ezúttal Kínában veszi kezdetét, a sérülés miatt Guzmics Richárdot hosszú hetek óta nélkülözni kényszerülő Jenpien Funde a nyolcadik fordulóban a sereghajtó Csiangszu Suning vendége lesz. (13.35)

Délután aztán folytatódnak a német másodosztály küzdelmei, a hónapok óta sérüléssel bajlódó Simon Krisztián együttese, a kiesés elől menekülő 1860 München az ötödik Dresden otthonából próbálhat meg pontot, pontokat csenni. (18.30) Ugyanekkor lép majd pályára a Stieber Zoltánt soraiban tudó Kaiserslautern is, amely a St. Pauli csapatával méri össze erejét.

Az est zárásaként Bese Barnabásék (Le Havre) lesznek érdekeltek a francia másodosztály 36. fordulójában, ahol az azonos pontszámmal rendelkező Niort fogadják. (20.00)

Szombat – Dárdai Herthája Gulácsiék ellen meccsel

A szombati programot a dél-koreai Csonnam Dragons nyitja, amelyben az elmúlt hetekben csak a kispadot koptatta Feczesin Róbert. Talán a Kvangdzsu elleni mérkőzésen újfent a kezdőben találhatja magát. (8.00) Nem sokkal később Huszti Szabolcs csapatára, a Csangcsun Jatajra vár nehéz összecsapás, lévén a Patót és Axel Witselt is foglalkoztató Tiencsin Csüancsien otthonában szerepel a kínai bajnokság 8. fordulójában. (9.30)

A Nagy Dánielt soraiban tudó Würzburger Kickers nyitja a délutáni programot, a német másodosztály 32. fordulójában a Düsseldorf vendége lesz. (13.00) A Karjat Almati továbbra is veretlen a kazah élvonalban, Elek Ákosék a 12. fordulóban az Atyrau otthonában lépnek pályára. (14.30)

Érdemi tét nélküli összecsapást játszhatnak Adorján Krisztiánék, ugyanis az olasz másodosztályú Novara az őt egy ponttal követő, s szintén a középmezőnyben elhelyezkedő Cesena otthonába látogat a 40. fordulóban. (15.00) Ugyanekkor lép pályára a pocsék formában lévő Adanaspor, amely a török élvonal sereghajtójaként egyre közelebb kerül a másodosztályhoz. Koman Vladimirék a Gencerbirligi ellenfelei lesznek a 30. fordulóban. (15.00)

Bronzcsataként aposztrofálható mérkőzést játszanak Szalai Ádámék, ugyanis a harmadik helyen álló Hoffenheim a negyedik Borussia Dortmund otthonában lép pályára a német bajnokság 32. fordulójában.(15.30) A tét nem kicsi, hiszen amíg a bronzérmes automatikusan BL-főtáblás, addig a negyediknek selejtezőt kell játszania. (Ezt a mérkőzést az Eurosport2-n tekinthetik meg élőben.)

Varga Barnabás együttesére, az osztrák élvonalbeli Mattersburgra is nehéz összecsapás vár a 32. fordulóban, ugyanis a listavezető Salzburgot látja vendégül. (16.00) Futács Márkó csapata, a Hajduk Split sincs könnyű helyzetben, hiszen az azonos pontszámmal álló Osijek együttesét látja vendégül a horvát élvonal 32. körében. (17.00)

Köteles László az elmúlt hetekben nem védhette a Waasland-Beveren együttesének kapuját a belga élvonal rájátszásában, s egyelőre nincsenek hírek arról, hogy visszakerülhetne a kezdőbe. Csapata a remek formában lévő Mechelen vendége lesz. (18.00)

A Kenny Otigbát is foglalkoztató Kasimpasa sem győzelmi reményekkel készül soron következő mérkőzésére, lévén a Galatasaray otthonában lép pályára a török bajnokság 30. fordulójában. (18.00)

Duplán magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek a Bundesligában, hiszen a Dárdai Pál irányította Hertha azzal az RB Leipziggel méri össze erejét, amelynek kapuját minden bizonnyal Gulácsi Péter védi majd. (Ezt a mérkőzést az Eurosport2-n tekinthetik meg élőben.) (18.30) Ugyanekkor a Szántó Tamást és Szalai Attilát foglalkoztató Rapid Wien az AC Wolfsbergert fogadja az osztrák élvonalban.

Az est zárásaként Lang Ádámék folytathatják a menekülést a kiesés elől a francia élvonal 36. fordulójában. A legutóbbi két bajnokiján négy pontot gyűjtő Dijon a Guingamp vendége lesz. (20.00)

Vasárnap – Ashley Cole ellen bizonyíthat Nikolics

A megszokott módon magyar idő szerint hajnalban lépnek pályára az Egyesült Államokban, Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire a nem túl jó formában lévő Los Angeles Galaxy vendége lesz. (4.30)

A folytatásban a Radoki János irányította Fürth a Karslruhe csapatát fogadja a német másodosztály 32. fordulójában. A magyar tréner várhatóan ezúttal is a kezdőben számít Megyeri Balázsra és Pintér Ádámra. (13.30) Nem sokkal később a legutóbbi öt bajnokiját győztesen megvívó Lugano a listavezető Basel otthonában lép pályára a svájci élvonalban. Vécsei Bálint legutóbb kezdőként jutott szóhoz, s csapata jó formájának köszönhetően megnyílt az esély arra, hogy jövőre az Európa Ligában szerepeljenek. (13.45)

Az olasz harmadosztályban szereplő Ancona már nem tudja elkerülni a kiesést, Forgács Dávid csapata ezúttal a szintén nem túl acélos Forli együttesét fogadja. (14.30) Továbbra is a bennmaradásért küzd Sallai Roland és Balogh Norbert alakulata, a Palermo. A szicíliai együttes csak győzelemmel tarthatja életben reményét, így csupán a három pont megszerzésével lehetnének elégedettek a Chievo otthonában. (Ezt a mérkőzést az Digi Sport 3-n tekinthetik meg élőben.) (15.00) Ugyanekkor lép pályára a szezon hátralévő részében Nagy Ádámot nélkülözni kényszerülő Bologna, amely az Empoli otthonában lép pályára a 35. fordulóban.

A szlovák élvonalban szereplő, s legutóbbi négy bajnokiját győztesen megvívó Dunaszerdahely számára elérhető közelségbe került az Európa Liga-indulást érő pozíciók egyikének megszerzése, így a László Csaba irányította felvidéki együttes számára rendkívül fontos lesz a Zlate Moravce elleni idegenbeli mérkőzés. A magyar tréner legutóbb Vida Krisztofert a kezdőbe nevezte, Kocsis Gergőt a kispadra ültette, míg Mervó Bencét tette be keretbe. (17.30)

Véghajrájához érkezett a dán bajnokság, a 32. fordulóban a Kalmár Zsoltot is foglalkoztató Bröndby a Midtylland vendége lesz. (18.00) Ugyanekkor egy duplán magyar vonatkozású mérkőzést játszanak a lengyel élvonal felsőházi rájátszásában. A Gyurcsó Ádámot soraiban tudó Pogon Szczecin a Nagy Dominikot is foglalkoztató Legia Warsawát fogadja. (18.00)

Várhatóan ezúttal is Kovács Péter nélkül fut ki a pályára a Sandefjord a norvég élvonal 7. fordulójában, ahol a Viking vendége lesz. (18.00)

Kádár Tamásék hazai pályán lépnek pályára az ukrán élvonal 28. fordulójában, az Oleksandrija érkezik a fővárosba. (18.30) Az est zárásaként az MLS nyugati csoportját vezető Sporting Kansas City a Minnesota vendége lesz. Sallói Dániel legutóbb a hosszabbítás első percében lépett pályára. (19.30)

Hétfő – Dzsudzsákék utolsó esélye

A román első osztályban futballozó Bőle Lukács és csapata nyitják a hétfői programot, az alsóházban éllovas CSM Iasi a Pandurii együttesét fogadja. (17.00)

Dzudzsák Balázsék az ázsiai Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében győzelmi kényszerben lépnek majd pályára az iráni Persepolis otthonában, ugyanis csak a három pont megszerzése esetén lehet esélyük a továbbjutásra. (17.25)

Korhut Mihály csapata, a Hapoel Beer-Sheva immáron bajnokként lép pályára a Maccabi Petah Tikva ellen az izraeli élvonal 34. fordulójában. (19.00)

Olvasói sztorik