Légiósok

Nikolics Schweiniről: élvezi a futballt

A Chicago Fire magyar válogatott támadója szupersztár csapattársa mellett a szezonkezdetről és az amerikai mindennapokról is nyilatkozott a Rangadónak - exkluzív interjú.

Nyolc bajnokit követően 11 pontot szerezve az MLS keleti csoportjának hetedik helyéről várja a folytatást a Nikolics Nemanját foglalkoztató Chicago Fire, amely legutóbb a New York Red Bulls otthonában szenvedett 2-1-es vereséget. A Lengyelországból Amerikába igazoló harmincéves magyar válogatott támadó az eddigi nyolc bajnokiján ötször volt eredményes, és a Rangadónak adott exkluzív interjújában elégedetten nyilatkozott a szezonkezdetről.

– Az a célunk, hogy bejussunk a rájátszásba. Még nagyon az elején vagyunk, de úgy gondolom, hogy kezd összeállni a csapat. Hazai pályán eddig nagyon jól szerepelünk, egy döntetlent leszámítva minden meccsünket megnyertük. A Montreal elleni találkozót is be kellett volna húznunk, mert sokkal jobbak voltunk, otthon tényleg jók vagyunk, keményen és magabiztosan játszunk. Idegenben még nem tudunk ilyan teljesítményt nyújtani, azonban, ha be akarunk kerülni a rájátszásba, akkor bravúrok is kellenek, és idegenben is el kell csípni néhány győzelmet. Legutóbb a New York otthonában már az igazi arcunkat mutattuk, és nem érdemeltünk vereséget. Két hibából kaptunk gólt, de a helyzetek alapján jobbak voltunk. Megmutattuk, hogyan kell szerepelni idegenben, ráadásul a liga egyik legjobb csapata ellen, úgyhogy erre mindenképp építhetünk – kezdte Nikolics Nemanja, aki saját eddigi teljesítményét is értékelte

– Kijelenthetem, hogy maximálisan beilleszkedtem, és a játék is nagyon jól megy. Természetesen azért igazoltak le, hogy gólokat szerezzek, és ez eddig maximálisan be is jött. Nyolc meccsen öt gólt szereztem, és csak a legutóbbi találatom nem jelentett pontot a csapatunknak, szóval olyan gólokat tudtam lőni eddig, amelyek nagyon fontosak voltak a Fire-nek – folytatta a 23-szoros válogatott támadó. – Amikor ideigazoltam, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de bevállaltam, és azt kell mondanom, hogy jól érzem magamat. Persze vannak még olyan tényezők, melyeket szoknom kell, például a sok utazás, de szerintem ezzel sem lesz gond. Nem akarok elkiabálni semmit, de eddig minden nagyon szuper, és remélem, hogy ugyanígy fogom folytatni. Az ember mindig lehet jobb és jobb, én is erre törekszem minden nap. Szépen lassan haladok az úton, amit kiterveltem. Próbálok segíteni a csapatnak, hogy bejussunk a rájátszásba.

Bizonyára sok rajongót és szurkolót érdekel, hogyan is néz ki egy futballsztár napja Chicagóban. Nikolics most erről is mesélt.

– Reggel nyolckor kelek, és otthon reggelizem a családommal – árulta el a csatár. – Ehetnék a stadionban is, de szeretek otthon lenni a gyerekeimmel és a feleségemmel. Utána beülök a kocsiba, és forgalomtól függően jó harminc-harmincöt perc alatt eljutok a stadionig, ahol délelőtt van edzésünk, majd a gyakorlás után egy közös ebéd a csapattal. Heti kétszer edzés után spanyol és angol nyelvórán szoktam részt venni. Három óra, fél négy magasságában érek haza, és akkor mindig a családdal tervezünk valamilyen programot. Találtunk a környéken nagyon szép játszótereket, ami a gyerekeknek hatalmas élmény. Rossz idő esetén a lakásunkhoz tartozó medencénél szoktunk pihenni, a gyerekek ezt is nagyon élvezik, de várjuk már a jó időt, hogy tudjunk sétálni a Michigan-tónál. Ha jó az időjárás, sokkal könnyebb szervezni kinti programokat, és mi szeretünk szabadban lenni.

Március végén szenzációs igazolást jelentett be a Chicago Fire, ugyanis Nikolics csapattársa lett a BL-győztes és világbajnok német legenda, Bastian Schweinsteiger.

– Igazi topjátékos, aki nem véletlenül jutott idáig, és nyert meg mindent, amit csak lehet – mesélte Nikolics. – Hatalmas győzni akarás van benne, és nagyon profi, aki minden nap fejlődni akar. Az első naptól látszik rajta, hogy nem levezetni jött Amerikába. Maximálisan próbál segíteni mindenkinek a csapaton belül a tapasztalatával. Örülök, hogy itt van velünk, és bízom benne, hogy itt is olyan sikeres lesz, mint az előző klubjainál. Ki van éhezve a játékra, élvezi a futballt, úgyhogy remélem, sokáig itt marad velünk. Nem zárkózott típus, lehet vele beszélgetni is, és ahogy minden játékossal, vele is jó kapcsolatot ápolunk.

Olvasói sztorik