Légiósok

Futács és Szántó is gólt lőtt, Szalaiék biztos BL-indulók – VIDEÓ

Kádár és Vécsei is örülhetett. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Hajduk Split az Istra vendége a horvát élvonal 31. fordulójában, Futács Márkó pedig nekilátott, hogy előrelépjen a kanadai táblázaton. A 19. percben máris gólpasszal segítette csapatát és név szerint Erceget, majd nem sokkal később, a 32. percben maga is betalált, így beállította a 2-0-s végeredményt.

A gólpassz


Ante Erceg Goal HD – Istra 1961 0-1 Hajduk… by hoofoot3

A gól


Marko Futacs Goal HD – Istra 1961 0-2 Hajduk… by hoofoot3

A megszokott módon az Egyesült Államokban indult a vasárnapi program, Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire a New York Red Bulls vendége volt. Nikolics gólt lőtt, de csapata 2-1-re alulmaradt. Nem sokkal később Sallói Dánielék (Sporting Kansas City) fogadták a Real Salt Lake együttesét és 3-0-ra nyertek, támadónk a 79. percben lépett pályára.

A délutáni program nyitányaként a német másodosztály küzdelmei folytatódtak, a Simon Krisztiánt sérülés miatt jó ideje nélkülöző, a kiesés elül menekülő 1860 München a feljutásért küzdő Braunschweig együttesét látta vendégül és Simon nélkül 1-0-ra alulmaradt, így egyre nagyobb veszélyben másodosztálybeli tagsága. A Nagy Dánielt foglalkoztató Würzburger Kickers kiesési rangadót vívott az Erzgebirge Aue otthonában és szintén kikapott. A 3-1-es hazai sikert hozó meccsen Nagy a 72. percben, már 3-1-nél lépett pályára.

Sallai Roland és Balogh Norbert csapata, a Palermo életben tartotta bennmaradási esélyeit, 2-0-ra legyőzte a Fiorentina együttesét. A sérült Nagy Ádámot nélkülöző Bologna is sziporkázott, 4-0-ra nyert az Udinese ellen.

A Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin a listavezető Jagiellonia vendége volt a lengyel bajnokságban, a magyar játékos 83 percet töltött a pályán, csapata 1-0-s vereséget szenvedett.

Zsinórban negyedik bajnokiját is megnyerte a svájci élvonalban a Vécsei Bálintot foglalkoztató Lugano, amely ezúttal a Grasshoppers otthonából távozott három ponttal. Vécsei végigjátszotta az összecsapást.

A Szalai Attilát és Szántó Tamást is soraiban tudó Rapid Wien ezúttal az Admira vendége volt az osztrák élvonal 31. fordulójában. Szántó végigjátszotta a meccset, s gólt is szerzett, ám csapata 3-2-es vereséget szenvedett.

Lang Ádám csapata, a kiesőzónában található Dijon sorsdöntőnek ígérkező mérkőzést vívott az Európa Liga-indulásért küzdő Bordeaux ellen a francia bajnokság 35. fordulójában. Lang a kispadról nézte végig társait, akik 0-0-s döntetlenre voltak képesek.

Szalai Ádámék (Hoffenheim) 1-0-ra legyőzték a Frankfurt együttesét a Bundesliga 31. fordulójában, így már biztosan BL-selejtezőt érő pozícióban zárják a szezont. Szalai a 79. percben lépett pályára.

Az olasz másodosztályban szereplő Novara zsinórban harmadszor is vereséget szenvedett, Adorján Krisztiánék ezúttal a kiesés elől menekülő Brescia együttesével szemben maradtak alul. Adorján a 86. percben lépett pályára.

A szintén Itáliában légióskodó Forgács Dávid csapata, a sereghajtó Ancona folytatta vesszőfutását, s 2-1-es vereséget szenvedett a Sambenedettese együttesétől a harmadosztályban. Forgácsot a kispadra nevezték, de nem cserélték be.

A Kovács Pétert foglalkoztató Sandefjord a norvég bajnokság hatodik fordulójában 3-3-as döntetlent játszott a Molde ellen. A 39 esztendős támadó nem került be a meccskeretbe.

A Koman Vladimirt soraiban tudó, török élvonalban sereghajtó Adanaspor az Antalyasport a 29. fordulóban. Samuel Eto’o három góljának is köszönhetően a vendégek 5-2-re győztek, Koman nem jutott szóhoz.

Kalmár Zsolt ezúttal is a Bröndby kezdőjében kapott helyet a a Sonderjyske elleni mérkőzésen, amely 1-1-re végződött a dán bajnokság 31. fordulójában.

Nagy Dominik csapata a bajnoki címért küzdő Legia Warszawa az ötödik Wisla Krakow együttesét fogadta a lengyel élvonalban, a felek 1-1-es döntetlent játszottak. Nagy 73 percet töltött a pályán.

A magyar vonatkozású program Kádár Tamásékkal zárult, a Dinamo Kijev 4-1-es győzelmet aratott a Csernomorec Odessza vendégeként az ukrán bajnokság 27. fordulójában. Kádár végig a pályán volt.

Olvasói sztorik