Légiósok

Légióskörkép: Korhuttal a soraiban bajnok a Seva

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Nézzük, mire mentek a magyarok szombaton:

A Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer-Seva a Maccabi Tel-Aviv vendége volt az izraeli élvonal 33. fordulójában. A címvédő egy győzelemmel biztosíthatta újabb bajnoki címét, ám az első félidő után nem úgy tűnt, hogy ez sikerül a második helyezett otthonában (1-0-ra az ellenfél vezetett). Azonban a magyar védő csapata a második félidőben fordított, és 2-1-es sikert aratva megvédte elsőségét. A meccsen Korhut egy sárga lapot is begyűjtött.

Gulácsi Péter nem kapott gólt az Ingolstadt ellen, így pontot szerzett az RB Leipzig a német Bundesliga 31. fordulójában, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC viszont kétszer is kapitulált, így fontos rangadót bukott el a Werder otthonában.

A Dzsudzsák Balázzsal felálló al-Vahda hiába hajrázott remekül emberhátrányban az al-Ain vendégeként, egy 94. percben kapott góllal 3-2-es vereséget szenvedett az Emírségek bajnokságának 24. fordulójában.

Varga Barnabás nem volt keretben az SV Mattersburgban, mely 2-2-re végzett az AC Wolfsberger vendégeként az osztrák élvonal 31. fordulójában.

A német másodosztály 31. körében a Kaiserslautern 3-1-re nyert a sereghajtó Karlsruhe otthonában, de Stieber Zoltánt nem nevezték a keretbe. A Radoki János vezette Greuther Fürth a teljes második félidőt emberhátrányban töltötte, mégis 1-1-re végzett a Bielefeld vendégeként. Megyeri Balázs végigvédte a találkozót, Pintér Ádám is kezdő volt, de őt a 75. percben lecserélték.

Vadócz Krisztián csapata, a Kitchee FC bejutott a hongkongi kupadöntőbe, miután 2-1-re legyőzte a Southern District együttesét az elődöntőben. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót.

A kínai élvonal hetedik fordulójában a Guzmics Richárdot nélkülöző Jenpien Funde megszerezte első győzelmét, miután házigazdaként 1-0-ra nyert a Csangcsun Jataj ellen. A vendégeknél Huszti Szabolcs végig a pályán volt.

Az Elek Ákossal felálló Kajrat Almati kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott az Akzsajik FK ellen a kazah élvonal kilencedik fordulójában.

A dél-koreai bajnokság nyolcadik fordulójában a Csonnam Dragons hazai pályán 2-1-re legyőzte a Gangvon együttesét, a sárkányoknál Feczesin Róbert nem jutott szóhoz, a cseresorból nézte végig a találkozót.

A Waasland-Beveren magyar kapusát, Köteles Lászlót nélkülözve kapott ki odahaza 1-0-ra a St.Truidentől a belga élvonal Európa Liga-csoportjának hatodik fordulójában.

Olvasói sztorik