Légiósok

Korhut bajnok, Priskin kupagyőztes lehet

Sallaiék és Langék számára a bennmaradás a tét.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Korhut bajnok lehet

A Feczesin Róbertet foglalkoztató Csonnam Dragons pocsékul kezdte a dél-koreai élvonal küzdelmeit, ám legutóbbi két meccsét már megnyerte, így esélyesként fogadhatja a 11. helyen szerénykedő Gangwont a nyolcadik fordulóban (8.00).

Nem sokkal később duplán magyar vonatkozású mérkőzést rendeznek a kínai élvonal hetedik fordulójában. A sérülésből lábadozó Guzmics Richárd várhatóan nem lép pályára a Jenpien Funde együttesében, ám a vendég Csangcsun Jataj magyarja, Huszti Szabolcs bevethető állapotban van (9.30).

A délutáni programot a német másodosztályú csapatok nyitják, a Radoki János irányította Greuther Fürth a kiesőzónában található Bielefeld otthonában szerepel. A közelmúltban szerződést hosszabbító tréner várhatóan Megyeri Balázsnak és Pintér Ádámnak is bizalmat szavaz (13.00). Ugyanekkor lép pálya a Kaiserslautern is, Stieber Zoltánék a sereghajtó Karlsruhe vendégei lesznek.

Nem sokkal később Elek Ákos bizonyíthat a kazah élvonal tizedik fordulójában, a Karjat Almati az FK Akzsajik együttesével meccsel (14.00). Várhatóan Gulácsi Péterrel a kapuban fogadja az RB Leipzig a kieső pozíciók egyikén található Ingolstadtot, míg a Dárdai Pál irányította Hertha a Werder Bremen otthonában lép pályára a német Bundesliga 31. fordulójában (15.30).

A kora esti program Ausztriában folytatódik, Varga Barnabás csapata, a Mattersburg az egy ponttal többel rendelkező Wolfsberger vendége lesz a 31. fordulóban (18.30). Dzsudzsák Balázsék a hétközi BL-siker után a bajnokságban érdekeltek, az Emirátusok bajnokságában ötödik al-Vahda a negyedik al-Ain otthonában lép pályára (18.45).

Várhatóan ezúttal is Köteles László nélkül futnak ki a gyepre a Waasland-Beveren játékosai, akik a belga bajnokság rájátszásának hatodik körében a St. Truiden csapatával mérik össze erejüket (20.00). Ugyanekkor sorsdöntő meccs vár Korhut Mihályékra az izraeli élvonal 33. fordulójában. A listavezető Hapoel Beer-Sheva a második Maccabi Tel-Aviv vendége lesz, s amennyiben nyer, három fordulóval a szezon vége előtt megvédi bajnoki címét.

Vasárnap – Kieshetnek Sallaiék

A megszokott módon az Egyesült Államokban indul a vasárnapi program, Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire a New York Red Bulls vendége lesz (1.30). Nem sokkal később Sallói Dánielék (Sporting Kansas City) fogadják a Real Salt Lake együttesét (2.30).

A délutáni program nyitányaként a német másodosztály küzdelmei folytatódnak, a Simon Krisztiánt sérülés miatt jó ideje nélkülöző, a kiesés elül menekülő 1860 München a feljutásért küzdő Braunschweig együttesét látja vendégül (13.30). Ugyanekkor lép pályára a Nagy Dánielt foglalkoztató Würzburger Kickers is, amely kiesési rangadót vív az Erzgebirge Aue otthonában.

Sallai Rolandra és Balogh Norbertre hasonlóan nagy kihívás vár, ugyanis a Palermo bennmaradási esélyei minimálisra csökkentek az olasz élvonalban. A szicíliai együttes a Fiorentinát fogadja a 34. fordulóban, s amennyibe nem nyer, biztosan búcsúzik a Serie A-tól (a meccs 15 órától kerül műsorra a Digisport2-n). Ugyanekkor lesz érdekelt a Bologna is, amelynek ezúttal is nélkülöznie kell a sérült Nagy Ádámot az Udinese ellen.

A Hajduk Split az Istra vendége lesz a horvát élvonal 31. fordulóban, Futács Márkó pedig megpróbálhatja növelni találatai számát a középcsapat ellen (15.00).

Lengyelországban ezen a hétvégén veszi kezdetét a rájátszás, a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin a listavezető Jagellonia vendége lesz (15.30). Zsinórban ötödik bajnoki sikerére készül a svájci élvonalban a Vécsei Bálintot foglalkoztató Lugano, amely ezúttal a Grasshoppersnél vendégszerepel (16.00).

A Szalai Attilát és Szántó Tamást is soraiban tudó Rapid Wien ezúttal az Admira vendége lesz az osztrák élvonal 31. fordulójában (16.30).

Nem sokkal később Lang Ádám csapata, a kiesőzónában található Dijon vív sorsdöntő mérkőzést az Európa Liga-indulásért küzdő Bordeaux ellen a francia bajnokság 35. fordulójában (a meccset 17 órától élőben közvetíti a Digisport2). Amennyiben Szalai Ádámék (Hoffenheim) legyőzik a Frankfurt együttesét a Bundesliga 31. fordulójában, akkor már biztosan BL-selejtezőt érő pozícióban zárják a szezont ( a mérkőzést 17.30-tól élőben közvetíti az Eurosport 2).

Az olasz másodosztályban szereplő, feljutásért harcoló Novara számára továbbra is nagy téttel bír minden mérkőzés, Adorján Krisztiánék a kiesés elől menekülő Brescia együttesét fogadják (17.30).

Ugyanekkor léphet pályára a szintén Itáliában légióskodó Forgács Dávid, az Ancona bekkje. Csapata meglehetősen kilátástalan helyzetben van, két fordulóval a szezon vége előtt kieső pozícióban van, a vendég Santarcangelo viszont még odaérhet a felsőházba a harmadosztályban.

Kalmár Zsolték már biztosan másodikként zárják a dán bajnokságot, ám esélyesként fogadják a Sonderjyske együttesét a 31. fordulóban (18.00). Ugyanekkor lép pályára Nagy Dominik csapata is, a bajnoki címért küzdő Legia Warszawa az ötödik Wisla Krakow csapatát fogadja a lengyel élvonalban.

Szintén ekkor kezd a Kovács Pétert foglalkoztató Sandefjord a norvég bajnokság hatodik fordulójában a Molde ellen, valamint ekkor fogadja a Koman Vladimirt soraiban tudó, török élvonalban sereghajtó Adanaspor az Antalyasport a 29. fordulóban.

A magyar vonatkozású program Kádár Tamásékkal zárul vasárnap, a Dinamo Kijev az Odessa vendége lesz az ukrán bajnokság 27. fordulójában (18.30).

Hétfő – Priskin kupát nyerhet

Hétfőn játsszák Szlovákiában a kupadöntőt, ahol Priskin Tamás is érdekelt lesz. Csapata, a Slovan Bratislava a másodosztályú Skalica együttesével meccsel a trófeáért (16.20).

Litauszki Róbert csapata, a Cracovia pedig a Zaglebie Lubin együttesével meccsel a lengyel élvonal alsóházi rájátszásában (18.00).

Olvasói sztorik