Légiósok

Szenzációs gólt ollózott Kádár a Dinamo Kijevben – VIDEÓ

Lesz magyar játékos az Osztrák Kupa döntőjében. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Ukrán Kupa elődöntőjében Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev a másodosztályú Mikolajiv otthonában lépett pályára. A vendégek Jarmolenko góljával szereztek vezetést, majd a második félidő elején a magyar válogatott védő duplázta meg a kijeviek előnyét. Kádárnak ez volt az első gólja ukrán csapatában, nem is akármilyen: nyolc méterről, ballal ollózott a kapu bal oldalába. A hajrában Jarmolenko még kétszer betalált, triplájával a Dinamo 4-0-ra nyert, és bejutott a fináléba.

Kádár szenzációs gólja

https://www.youtube.com/watch?v=Tm72tZmCt9c

A szlovák élvonalban a Slovan Bratislava a Spartak Trnava otthonában nyert 3-0-ra. A második helyen álló pozsonyiaknál a magyar válogatott Priskin Tamás nem volt a keretben.

Futács Márkó csapata, a Hajduk Split odahaza fogadta a városi rivális RNK Splitet a horvát élvonal 30. fordulójában. A Hajduk hengerelt, 5-2-re nyert, ezt Futács a kispadról nézte végig.

Az Osztrák Kupa elődöntőjében a Rapid Wien 2-1-re verte hazai környezetben, a hosszabbításban történő gólváltás után a LASK Linz együttesét, ezzel bejutott a fináléba, ahol a Salzburg lesz az ellenfelük. A Rapidban a 21 éves Szántó Tamás végig játszott.

Olvasói sztorik