Légiósok

Légióskörkép: újabb Gyurcsó-gólpassz a lengyel élvonalban

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Lássuk, mire mentek a magyarok szombaton:

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Wolfsburgot is legyőzte odahaza.

Futács Márkó remekelt: gólpasszt majd gólt jegyzett a Hajduk Split 2-0-ra megnyert bajnokiján.

Nagy Dominik gólja is kellett a Legia Warszawának a Litauszki Róbertet végig a kispadon tudó Cracovia Kraków elleni győzelemhez a lengyel élvonal 30. fordulójában. A másik magyar érdekeltségű mérkőzésen a Pogon Szczecin 3-1-re verte a Lechia Gdansk csapatát, így végül bejutott a felsőházba – a csapat harmadik gólját Gyurcsó Ádám készítette elő, akit a 94. percben cseréltek le.

A László Csaba vezette dunaszerdahelyi DAC Vida Krisztoferrel és Kocsis Gergővel a kezdőcsapatban nyert 2-1-re a Mihalovce vendégeként a szlovák élvonal 28. fordulójában. Vidát a 71. percben cserélték le, Kocsis végig a pályán volt, Mervó Bence viszont sérülés miatt kimaradt a keretből.

A Hapoel Beer-Seva Korhut Mihállyal a soraiban nyert 3-1-re a Sahnin vendégeként az izraeli élvonal 31. fordulójában. A csapat immár nyolc ponttal vezeti a bajnokságot.

Lang Ádám ismét a kispadról követte együttese, a Dijon FCO bajnokiját. A francia élvonal 34. fordulójában a csapat odahaza győzte le 3-2-re az Angers-t.

A keretből kikerülő Köteles László nélkül 3-2-re nyert a Waasland-Beveren a Lierse vendégeként a belga élvonal Európa Liga-csoportjának negyedik fordulójában.

Kovács Péter a 87. percben jutott szóhoz a Sandefjord színeiben, mely korábbi csapata, a Strömsgodset vendégeként kapott ki 1-0-ra a norvég élvonal ötödik fordulójában.

A sérült Nagy Ádámot nélkülöző Bologna 3-2-re kapott ki az Atalanta otthonában az olasz élvonal 33. fordulójában.

A Mattersburg fiatal magyarja, Varga Barnabás a kispadról követte, ahogy csapata 2-0-ra veri a Sturm Graz-ot az osztrák élvonal 30. fordulójában.

Feczesin Róbert a cseresorból nézte végig, ahogyan a Csonnam Dragons házigazdaként 5-0-ra legyőzte az Ulsan Hyundai együttesét a dél-koreai bajnokság hetedik fordulójában.

A Jenpien Funde a sérülésből lábadozó Guzmics Richárd nélkül 3-1-re kikapott a Tiencsin Teda otthonában a kínai élvonal hatodik körébe, így továbbra is nyeretlen.

A hongkongi Premier League 21. fordulójában a Kitchee 3-0-ra győzött a South China ellen, Vadócz Krisztián végigjátszotta a meccset a bajnokaspiráns színeiben. A Ghéczy Zoltánnal felálló Hong Kong FC idegenben 5-0-s vereséget szenvedett a Pegasus ellen.

Nikolics Nemanja gólját érvénytelenítették, csapata, a Chicago Fire 3-1-re ki is kapott a Toronto vendégeként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik