Légiósok

Kieshet a Palermo

Milyen feladatok várhat honfitársainkra a hétvégén?

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Vasárnap – Sallaiékra élet-halál harc vár a Lazio ellen

Csakúgy, mint szombaton, vasárnap is az észak-amerikai profiliga (MLS) nyitja a magyar vonatkozású programot, a Sallói Dánielt foglalkoztató Sporting Kansas City a Dallas otthonába látogat (2.00).

A kínai bajnokságban reggel folytatódnak a küzdelmek, Huszti Szabolcs csapata, a sereghajtó Csangcsun Jataj az élvonalbeli újonc Henan Csianje együttesével meccsel (9.00). Elek Ákosék (Karjat Almati) rangadót játszanak a kazah első osztályban, lévén a második Irtisz Pavlodarhoz látogatnak (10.00).

A délutáni program részeként a német másodosztályban futballozó Nagy Dániel és csapata lesz érdekelt, a Würzburger Kickers a Nürnberggel meccsel (13.00). A svájci élvonalban szereplő Lugano megnyerte legutóbbi három bajnokiját, Vécsei Bálint ezeken rendszerint csereként lépett pályára. Ezúttal a második Young Boys otthonából csennének pontot, pontokat (13.45).

Egyre kilátástalanabb helyzetben van Sallai Roland és Balogh Norbert csapata az olasz élvonalban. Hat fordulóval a szezon vége előtt tíz pont a Palermo hátránya a még bennmaradó Empolival szemben, így ha nem nyernek a Lazio otthonában, végképp lemondhatnak az első osztályú tagságról. A találkozót a Digisport 2 élőben közvetíti 15 órától.

A legutóbbi két meccsét elveszítő Slovan Bratislava a Zilina ellen próbálhatja megszakítani rossz sorozatát a szlovák bajnokságban. A rendkívül gólerős Priskin Tamás várhatóan ezúttal is kezdőként kap szerepet a hazaiaknál (15.30).

A Bröndby számára nem lesz nagy tétje a Nordsjaelland elleni összecsapásnak a dán élvonal 30. fordulójában, ugyanis Kalmár Zsolték már biztosan másodikként zárják a szezont (16.00). Ausztriában viszont egy igencsak pikáns fővárosi derbit rendeznek, a Szalai Attilát és Szántó Tamást soraiban tudó Rapid az Austria Wiennel meccsel (16.30).

A Bundesliga 30. fordulójában nem lesz könnyű dolga Gulácsi Péter csapatának, hiszen a Schalke 04 otthonából kellene elhoznia a három pontot (17.30). A rangadót az Eurosport 2 élőben közvetíti.

Hétfő – Bőle Lukácsék megőriznék éllovas pozíciójukat

Hétfőre is maradnak magyar érdekeltségű összecsapások, elsőként a román élvonalban szereplő Bőle Lukács léphet majd pályára. A CSM Iasi vezeti az alsóházi rájátszást, ezúttal pedig a Marosvásárhely ellen gyűjtene további pontokat (17.00).

A török bajnokság 28. fordulójában Koman Vladimir csapata, a sereghajtó Adanaspor könnyen nagy zakóba szaladhat bele, hiszen a listavezető Besiktashoz látogat (19.00).

A francia másodosztályban futballozó Bese Barnabás várhatóan ezúttal is kezdőként lép majd pályára a Le Havre együttesében, amely a Lens csapatát látja vendégül a 34. fordulóban (20.45). Ugyanekkor szaladhat ki a gyepre Forgács Dávid is, aki az olasz harmadosztály sereghajtója, az Ancona tagjaként meccsel a Padova vendégeként. A másodosztály (Serie B) 38. fordulójában Adorján Krisztián együttese, a Novara a Vicenza vendége lesz fél 9-től.

Olvasói sztorik