Légiósok

Vadóczék a bajnoki cím kapujában

Két győzelem kell a Kitchee-nek a bajnoki elsőséghez és kettő a kupagyőzelemhez.

A finishez érkezett a 2016-17-es bajnokság Hong Kongban, ahol Vadócz Krisztián csapatának, a Kitchee-nek még mindig van esélye a bajnoki cím begyűjtésére.

A jelenleg a 2. helyen álló gárda eddigi 18 bajnokiján csak négyszer nem nyert – ebből egyszer kikapott -, hátránya pedig két fordulóval a vége előtt négy pont a még veretlen Eastern FC mögött. Utóbbiak ugyanakkor már csak egy meccset játszanak majd.

Mindez azt jelenti, hogy a bajnoki címhez egy apró és egy nagy lépést kell még megtennie a Kitchee-nek: előbb le kell győzni a jelenleg 4. South Chinát idegenben, majd az utolsó körben szintén az ellenfél pályáján a kvázi bajnoki döntőn az Eastern FC-t is.

A két bajnoki között kupameccset is rendeznek. A sorozat az elődöntőknél jár, a Kitchee bajnokság harmadikjával, a Southern Districttel játszik, míg a másik ágon South China-Eastern meccset rendeznek, vagyis a döntőben ismét összecsaphat a bajnokság két éllovasa.

A Kitchee legutóbb a Pegasust verte 2-0-ra, Vadócz erről a klub honlapjának nyilatkozott.

– Rendkívüli erőbedobással próbálkoztunk feltörni a Pegasus védelmét az első félidőben, de ahogy mindig, ellenfelünk most is szervezett maradt, ami azt jelentette, hogy csak egy kifejezett gólhelyzetünk akadt. Mindent beleadtunk a második félidőben és még több helyzetet dolgoztunk ki és végül sikerül győznünk – fogalmazott, majd hozzátette: innentől minden hátra lévő találkozójuk órási téttel bír és reméli, sikerül elérniük céljukat, hogy megnyerjék a bajnokságot.

Olvasói sztorik