Légiósok

Az év meccse! Szalaiék biztosíthatják a BL-indulást

Óriási lehetőség előtt a Hoffenheim. Csak remélni merjük, hogy érkezik az újabb gól a magyar válogatott csatártól, amely Bundesliga-rekordot ér…

Amennyiben a magyar válogatott csatár együttese pénteken nyerni tud Kölnben, Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC pedig szombaton nem győzi le a Wolfsburgot, a Hoffenheim biztosan nem végez a negyedik helynél hátrébb a tabellán. A Bundesliga első három helyezettje a BL főtáblájára kerül, a negyedik pedig selejtezőt játszhat.

Szalai kétszer volt eredményes a Mönchengladbach ellen múlt szombaton, ezzel már hét gólnál jár a szezonban. Mivel mindezt csupán 533 játékperc alatt érte el, Európa öt legerősebb bajnokságában ő a leghatékonyabb a mérkőzések legalább felén pályára lépő játékosok közül. A magyar csatárnak a kimutatások szerint átlagosan 76 perc kell egy gólhoz, Lionel Messinek például 77, Robert Lewandowskinak pedig 86 perc.

Amennyiben Szalai ismét betalál, ő lesz a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar labdarúgója, most ugyanúgy 39 gólnál jár, mint Huszti Szabolcs, aki jelenleg a kínai élvonalban szerepel.

A Hoffenheim játékosát a fussball.com a múlt szombati játéknap legjobbjának választotta, a whoscored.com szakportálnál pedig bekerült a forduló válogatottjába – írja az MTI. A magyar labdarúgó a Hoffenheim honlapján elmondta, ha kevés lehetőséget kap, akkor is megpróbál minél többször helyzetbe kerülni.

– Minden mérkőzés előtt azt mondom magamnak: mindegy, hogy kezdő leszek, vagy csak tíz perc jut nekem, mindenképpen száz százalékot nyújtok a csapatomért. Kiváló kvalitású játékosok jelentik számomra a konkurenciát, ezért is élvezem, hogy a Hoffenheimben játszhatok. Élvezzük a játék minden pillanatát – nyilatkozta.

Olvasói sztorik