Légiósok

Stieber gólpasszal tért vissza a Kaiserslautern kezdőjébe – VIDEÓ

Négy honfitársunk csapata is kikapott a német másodosztályban, Litauszki győztes gólt lőtt. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A kazah élvonalban Elek Ákos (Kajrat Almati) a dobogós Ordabasy ellen a kezdőcsapatban kapott lehetőséget és végül sima 3-0-s győzelmet ünnepelhettek.

Litauszki Róbert a Cracovia második csapatában lépett pályára a Wislanka Grabie ellen, a magyar hátvéd pedig győztes gólt szerzett a 2-1-es találkozón.

Az MLS-ben vitézkedő Sporting Kansas City (Sallói Dániel) magyar idő szerint hajnali 4:30-tól meccselt az éllovas Portland Timbers otthonában. A magyar támadó végig a kispadon ült, csapata 1-0-ra megnyerte a rangadót.

Guzmics Richárd sérülése miatt továbbra sem szerepelt a kínai Jenpien Funde keretében a vasárnapi bajnokin, a a Hebei CFFC elleni találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

Simon Krisztián sérüléséből lábadozik, egyelőre még nem került be az 1860 München keretébe a Sandhausen elleni hazai bajnokin a német másodosztályban, amely 1-1-re végződött. Szintén nem került még a kispadra sem a Würzburg magyarja, Nagy Dániel, csapata 1-0-ra kikapott a St. Paulitól. A Kaiserslautern kezdőjében kapott helyet Stieber Zoltán, aki egy gólpasszal hálálta meg a bizalmat, igaz ez csak a 3-1-es vereséghez volt elég az Union Berlin otthonában. A Fürth 1-0-ra kikapott a Bochum stadionjában, Megyeri Balázs védte ezúttal is a vendégek kapuját, Pintér Ádám nem került be a meccskeretbe.

Stieber gólpassza

Ausztriában Varga Barnabást az utóbbi mérkőzéseken mellőzte a Mattersburg, a burgenlandiak vezetőedzője az Austria Wient elleni bajnokin ezúttal viszont a 79. percben becserélte. A magyar csatár azonban már nem tudott segíteni csapatán, amely 3-0-ra kikapott. Szlovákiában Priskin Tamás (Slovan Bratislava) a Ruzomberok ellen végigjátszotta a 90 percet, ám gólt nem szerzett. A pozsonyiak 2-1-re kikaptak.

Olvasói sztorik