Légiósok

Mbappéval ütközhet Lang Ádám, Nikolics Chicagóban folytathatja a gólgyártást

Kádár, Futács és Bese csapata már pénteken pályára lép. Városi derbi vár Kalmárékra, Sallói a listavezető ellen bizonyíthat.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek: pályán Futács, Bese és Kádár csapata

Az ukrán bajnokság rájátszásában Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev már pénteken pályára lép (18:00), az ellenfél a hazai pálya előnyét élvező Sorja lesz. Futács Márkó eltiltás és betegség után újra bizonyíthat a horvát Hajduk Split színeiben, odahaza fogadják a Cibalia együttesét (18:00). Bese Barnabásék menetrendszerűen pénteken lépnek pályára a francia második vonalban, a Le Havre az Amiens-hez látogat (20:00).

Szombat: elmarad a „magyaros” rangadó Olaszországban, Mbaeppéval találkozhat Lang Ádám

A Bundesliga szombati játéknapján Dárdai Pál és a Hertha BSC végre megtörheti hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát idegenben, a berliniek a kiesés elöl menekülő Mainz otthonában küzdenek a pontokért (15:30). Hasonló időben Gulácsi Péter RB Leipzigje a Freiburgot fogadja, míg Szalai Ádámékhoz (Hoffenheim) a Borussia Mönchengladbach látogat.

Az olasz élvonalban „magyaros” rangadóra kerülhetett sor (15:00), hiszen a Palermo (Balogh Norbert és Sallai Roland) ellenfele hazai pályán a Bologna (Nagy Ádám) lesz.A vendégeknél azonban a magyar középpályás biztosan nem léphet pályára, hiszen a szerdai edzésen súlyos sérülést szenvedett. Két osztállyal lejjebb Forgács Dávid sereghajtó Anconája a FeralpiSalót fogadja (16:30).

Ausztriában a Rapid Wien már új mesterrel, Goran Djuricinnel zárkózna a tabellán, Szántó Tamás és Szalai Attila csapata a második helyen tanyázó Altach ellen bizonyíthat (18:30). Belgiumban Köteles László csapata, a Waasland-Beveren a KV Mechelen ellen lép pályára (18:00).

Dél-Koreában továbbra is nyeretlen és sereghajtó Feczesin Róbert csapata, a Csonnam Dragons, a támadó az őket egy ponttal megelőző Incheon ellen rúghat gólokat magyar idő szerint reggel 8 órától. Az Egyesült Arab Emírségekben Dzsudzsák Balázsék (al-Vahda) az al-Ahli Dubait fogadják (16:00), míg a válogatottban szintén biztos pontnak számító Lang Ádámra Franciaországban vár komoly erőpróba. A Dijonnak az éllovas, illetve a BL-ben parádézó AS Monaco otthonában kell helyt állnia (21:00).

Katarban a sérült Németh Krisztián al-Garafája az al-Karitijat pályáján szerepel (17:20), míg Kínában a Csangcsun Jataj színeiben Huszti Szabolcs a Sanghaj Shenhua ellen brillírozhat (9:00). Lengyelországban a felsőház kivívásáért küzd Gyurcsó Ádám és a Pogon Szczecin, a papírforma a Ruch Chorzow ellen sima vendég sikert ígér (15:30). Litauszki Róberték (Cracovia) a Jagiellonia otthonába utaznak (18:00).
Szlovákiában újabb komoly erőpróba vár a Dunaszerdahelyre (László Csaba, Vida Kristopher, Mervó Bence, Kocsis Gergő), a DAC 14:30-tól a címvédő Trencín otthonában érdekelt. Szombati zárásként (23:00) Nikolics Nemanja (Chicago Fire) hazai pályán a New England Revolution ellen folytathatja a gólgyártást az MLS-ben.

Vasárnap: hajnalban kezdenek Sallóiék, Priskin folytathatja a gólgyártást

Az MLS-ben vitézkedő Sporting Kansas City (Sallói Dániel) magyar idő szerint hajnali 4:30-tól meccsel az éllovas Portland Timbers otthonában.

Húsvétvasárnap van jelenésük a Bundesliga kettő magyarjainak: a sérülése után fokozatosan visszatérő Simon Krisztián klubja, az 1860 München odahaza a Sandhausen ellen gyűjtene pontokat (13:30), míg Nagy Dánielék (Würzburger Kickers) a kiesőzónában tanyázó St. Pauli otthonában szerepelnek (13:30). A Fürth (Megyeri Balázs, Pintér Ádám) és a Kaiserslautern (Stieber Zoltán) szintén fél 2-től rúgja a bőrt, előbbi az Union Berlin, utóbbi az VfL Bochum otthonában.

Ausztriában Varga Barnabást az utóbbi mérkőzéseken mellőzte a Mattersburg, a burgenlandiak az Austria Wient fogadják (15:00). Szlovákiában Priskin Tamás (Slovan Bratislava) a Ruzomberok ellen gyarapíthatja góljai számát (15:20). Keletebbre, a kazah élvonalban Elek Ákos (Kajrat Almati) a dobogós Ordabasy ellen érdekelt (14:00), míg a sérült Guzmics Richárd csapata (Jenpien Funde) a Hopej China Fortune ellen meccsel (9:30).

Hétfő: városi rangadó vár Kalmárékra, Play-off-ban Korhuték

Húsvéthétfőre is marad jó néhány légiós-meccsünk, hiszen Dániában Kalmár Zsolt együttese már a rájátszásban érdekelt. A Bröndby az örök rivális FC Köbenhavn-val vív városi rangadót 16 órától. Kicsit északabbra, a norvég élvonalban Kovács Péterék (Sandefjord Fotball) ellenfele hazai pályán a Kristiansund lesz 18 órától.

Svájcban Vécsei Bálint klubja, a Lugano a Thunt látja vendégül (13:45), míg Romániában Bőle Lukács (CSM Iasi) a Voluntari otthonába utazik (16:30). Az olasz másodosztályban Adorján Krisztián (Novara) a Frosinone vendégeként szerezne pontokat (15:00), míg Nagy Dominékék (Legia Warszava) a Korona Kielce (15:30) ellen folytathatják jó sorozatukat a lengyel pontvadászatban.

Már Izraelben is a rájátszás mérkőzéseire kerül sor, Korhut Mihály csapata (Hapoel Beer-Seva) a Beitar Jeruzsálemet látja vendégül (20:00), míg a Hong Kongban légióskodó Vadócz Krisztián klubja, a Kitchee a Pegasust fogadja (11:30).

Olvasói sztorik