Légiósok

Gulácsi egy csapatban Rafa Márquezzel és Henryval – FOTÓ

Minden idők legjobb Red Bull-tizenegye a magyar kapus nevével kezdődik.

A Red Bull térhódítása a labdarúgásban 2005-ben kezdődött, amikor felvásárolták az SV Austria Salzburgot. Ezt követően az energiaital márka négy további országban növelte befolyását. Az Egyesült Államokban a New York Red Bulls 2006 óta létezik, a Red Bull brazil csapatot 2007-ben alapították, majd egy évvel később Ghánában akadémiát hoztak létre, végül pedig Németországban is megalapult (2009) a RasenBallsport (RB) Leipzig.

A ghánai projektjük ugyan elbukott, valamint Brazíliában sem sikerült áttörést elérniük, ugyanakkor Amerikában és Európában modelljük felszálló ágban van. A New York Red Bulls az egyik legjobb MLS klubbá nőtte ki magát, a Red Bull Salzburg öt éve ellenállhatatlan Ausztriában, míg a Leipzig a Bundesligáig küzdötte fel magát, ahol újoncként jelenleg másodikok.

A Squawka Football arra vállalkozott, hogy a Red Bull család (Salzburg, New York, Leipzig) alkalmazásában álló – vagy valaha ott megfordult – játékosaiból állít össze Top11-et, a kapuban pedig a lipcseiek kiválósága, Gulácsi Péter kapott helyet. Azt írják a magyar játékosról:

– Annak ellenére, hogy liverpooli hat esztendő alatt nem debütálhatott a felnőtt csapatban, a salzburgiak már 2013-ban jó döntésnek látták elsőszámú kapusnak leigazolni Gulácsit. Ez a döntés az osztrák klubot bajnoki címhez segítette, majd a kupát is bezsebelték. 2015-ben Lipcsébe került a magyar, a következő szezonban pedig már Yvon Mvogóval harcolhat meg az első számú kapusmezért.

Olvasói sztorik