Légiósok

Sokba került Dzsudzsákéknak a kihagyott büntető, kiestek a BL-ből

Légióskörkép: Sallói az MLS-ben játszott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az ázsiai Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában az emírségekbeli al-Vahda a szaúdi al-Hilal vendége volt. A vendégek magyarja, Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a találkozót, de nem sok oka volt az örömre: csapata 1-0-s vereséget szenvedett, így eldőlt, hogy nem juthat tovább a csoportjából. A mérkőzésen a házigazda szerzett vezetést tizenegyesből, melyre szintén büntetővel felehetett volna a Vahda, de Tagliaube kihagyta a tizit.

Hétfő hajnalban az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában kapott lehetőséget Sallói Dániel. A Sporting Kansas City magyar játékosa a Colorado Rapids elleni találkozó hajrájában állt be, ez volt a debütáló mérkőzése – a 83. percben kapott lehetőséget, rá két percre döntötte el csapata a meccset, melyet végül 3-1-re nyertek meg.

Adorján Krisztián kezdő volt az olasz másodosztályú Novarában, mely a Verona elleni hazai bajnokin játszott 2-2-t a 35. fordulóban. A válogatott csatárt a 77. percben, 1-1-nél cserélte le edzője – csapatuk annak ellenére veszített pontokat, hogy a 92. percben még vezetést szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik