Légiósok

Légióskörkép: Kádárék kiütéssel nyertek, Huszti meglőtte első gólját

Nagy Dominik győztes rangadón játszott, Nagy verést kaptak a Serie A magyarjai, Huszti gólja egy pontot ért csapatának.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Csangcsun Jataj a Liaoning csapatát fogadta a kínai élvonal negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján. Egy szabálytalanság következtében a vendégek a második félidő elején emberhátrányba kerültek, sőt Huszti Szabolcs ‒ ahogyan az alábbi videón is látható ‒ magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. A Liaoning azonban szinte azonnal egyenlített, és mivel több gól már nem született, a Csangcsun továbbra is nyeretlen.

A dél-koreai első osztály ötödik fordulójában a Csonnam Dragons a Degu otthonában lépett pályára, és csakúgy, mint az előző négy körben, ezúttal is vereséget szenvedett. A 2-1-re végződő összecsapáson a vendégeknél Feczesin Róbert a kispadon kezdett, majd kétgólos hátránynál, a 71. percben állt be, gólt nem sikerült szereznie, a Csonnam továbbra is az utolsó helyen áll a bajnokságban.

Simon Krisztán csapata, a 1860 München 3-0-s vereséget szenvedett az Erzgebirge Aue otthonában a német másodosztály 28. fordulóban – a magyar futballista nem került meccskeretbe.

Guzmics Richárd sem lépett pályára csapata, a Jenpien mérkőzésén, amely idegenben kapott ki 1-0-ra a Tiencsin Csüancsien ellen a kínai bajnokság negyedik körében.

Nem szavazott bizalmat edzője Vécsei Bálintnak sem, a Lugano viszont honfitársunk nélkül is legyőzte 4-2-re a Siont a svájci élvonal 27. fordulójában.

A Serie A-ban nem termett sok babér honfitársainknak, hiszen mindkét “magyar” csapat, a Palermo és a Bologna is súlyos vereséget szenvedett: előbbi 4-0-ra kapott ki a Milan otthonában, míg utóbbi hazai pályán maradt alul 3-0 arányban a Romával szemben. A szicíliai együttesnél Sallai Roland az 54. percben lépett pályára csereként, Balogh Norbert ellenben nem kapott lehetőséget, Nagy Ádám pedig kezdőként lépett pályára a Bolognában, és a 63. percben hagyta el a játékteret.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Augsburgot a Bundesligában, visszaszerezve ezzel ötödik helyét a tabellán.

A dán bajnokság második helyén álló Bröndby idegenben verte 2-1-re az őt követő Lyngby együttesét, Kalmár Zsolt kezdőként 62. percet kapott.

Koman Vladimir végig a pályán volt, csapata, a török bajnokságban sereghajtó Adanaspor azonban 3-1-re kikapott odahaza a szintén a kiesés ellen menekülő Rizespor együttesétől.

A Legia Warszawa a 88. és a 94. percben szerzett gólokkal fordította meg a Lech Poznan elleni rangadót idegenben a lengyel bajnokság 28. fordulójában, Nagy Dominik pedig az 58. percben csereként beállva segítette győzelemre csapatát.

Kiütéses győzelmet aratott Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev amely a magyar védővel a soraiban verte meg 4-0-ra az Olimpik Donyeck együttesét az ukrán bajnokság felsőházában.

Bár Kovács Péter nem lépett pályára, csapata, a Sandefjord 2-1-re győzött a Valerenga otthonában a norvég bajnokság 3. fordulójában.

Korhut Mihály csapata, az izraeli listavezető Hapoel Beer-Sheva idegenben 2-1-re legyőzte a harmadik Maccabi Petah Tikva együttesét a bajnokság 29. fordulójában. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót.

Olvasói sztorik