Légiósok

Légióskörkép: Nikolics győztes gólt szerzett a Chicagóban

Gulácsiék drámai körülmények közt nyertek, Gyurcsó gólpasszal járult hozzá a Pogon sikeréhez.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A DAC Dunaszerdahely egy utolsó pillanatban szerzett góllal nyert rangadót Priskin Tamás klubja, a Slovan Bratislava ellen a szlovák bajnokság 24. fordulójában. A magyar válogatott támadó végigjátszotta a találkozót a vesztes vendégeknél, míg a hazai csapatnál Vida Kristophert a hajrában cserélték le – Mervó Bence és Kocsis Gergő viszont nem kapott lehetőséget László Csaba vezetőedzőtől.

A Shakhtyor Karagandy otthonában lépett pályára szombat késő délelőtt a Karjat Almati a kazah élvonal hatodik fordulójában. Elek Ákos a kezdőcsapat tagja volt, csapata a szünetben már góllal vezetett, végeredményben pedig 4-1-s vendég siker született. Gerard Gohou triplázott, Elek végigjátszotta a bajnokit.

A Chicago Fire Nikolics Nemanja góljával nyert 1-0-ra a keleti konferencia élén álló Columbus Crew ellen az MLS-ben.

A francia élvonal 32. fordulójában a kiesés elől menekülő Dijon nagyon fontos mérkőzésen kapott ki hazai pályán 2-1-re a sereghajtó Bastia ellen – Lang Ádám a padról nézte végig csapata vereségét.

Az influenzás Futács Márkó nélkül felálló Hajduk Split 1-1-es döntetlent játszott a Belupóval hazai pályán a horvát bajnokság 27. fordulójában.

A Bundesliga 28. fordulójában Szalai Ádám a padról nézhette végig, ahogy a Hoffenheim 2-1-re kikapott a Hamburgtól, a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig viszont annak ellenére győzte le 1-0-ra a Leverkusent, hogy a győztes gól megszerzésekor már emberhátrányban voltak a lipcseiek.

A német másodosztály 28. fordulójának szombati játéknapján „magyaros” találkozóra kerülhetett volna sor, de a hazai pálya előnyét élvező Kaiserslauternnél keretben sem volt Stieber Zoltán. A túloldalon, a Fürth-nél kezdett Megyeri Balázs és Pintér Ádám is, ám a vendégek végeredményben 2-0-s vereséget szenvedtek – mindkét magyar végig a pályán volt.


All Goals HD – Kaiserslautern 2-0 Greuther… by alletore2

Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin kiütéssel nyert a lengyel bajnokság 28. fordulójában az Arka Gdynia együttese ellen – az 5-1-es győzelemből a végig pályán lévő magyar játékos egy gólpasszal vette ki a részét.

Bár Szántó Tamás és a Rapid Wien a sereghajtó Ried otthonában lépett pályára az osztrák Bundesliga 28. fordulójában, a bécsi együttes egy csúnya, 3-0-s verésbe szaladt bele – a magyar középpályás kezdőként lépett pályára, de a szünetben lecserélték, Szalai Attila pedig ezúttal sem került meccskeretbe. Mint ahogy Varga Barnabás sem, akinek csapata, a Mattersburg idegenben aratott 2-0-s győzelmet az Admira ellen.

A román bajnokság alsóházában szereplő CSM Iasi Bőle Lukács nélkül nyert 2-1-re hazai pályán a Botosani ellen.

A Waasland-Beveren Köteles Lászlóval a kapuban kapott ki 4-1-re hazai pályán a St. Gilloise együttesétől Belgiumban.

Olvasói sztorik