Légiósok

Vécsei sérülése már a múlté, a tavaszi cél felkelteni Storck figyelmét

A Lugano középpályását izomsérülések hátráltatták, de a következő bajnokin már kilencven percet is vállalna.

A tavaszi szezon első hét fordulójában egyetlen percet sem játszott a Lugano középpályása, Vécsei Bálint. A Bolognától a svájci együttesnél kölcsönben szereplő focista azonban a legutóbbi körben már ismét beszállt, tizenkilenc perc jutott neki a Luzern ellen. A 23 éves játékos a Rangadónak beszélt arról, miért nem kapott annyi lehetőséget tavasszal, mint az őszi idényben.

– A téli felkészülés során sajnos kétszer is izomsérülést szenvedtem, amikor pedig visszatértem a csapathoz és egyre jobb formában éreztem magam, megint rásérültem. Sajnos nem vettem eléggé komolyan ezt a sérülést, ezért kiújult, ami miatt nem tudtam a felkészülési időszak során végig a csapattal edzeni és az utóbbi időszakban is ez hátráltatott – árulta el honlapunknak a kétszeres válogatott focista. – Jelenleg úgy érzem fizikálisan már felzárkóztam, jó állapotban vagyok, a válogatott szünetben kilencven percet bírtam a Sampdoria elleni felkészülési meccsen, ha az edző úgy gondolja, akár már a következő bajnokin a Sion ellen is végig a pályán tudok lenni.

Vécsei 2015 nyarán került a Budapest Honvédtól a Bolognához, amely az előző szezonban az olasz harmadosztályú Leccéhez, majd a 2016–2017-es bajnokságban a svájci első osztályú Luganohóz adta kölcsön.

– Mindenképpen pozitívnak értékelem az eddigi svájci időszakot. Az őszi szezonban a játékperceim számával is elégedett voltam és összességében fejlődtem is. A tavasszal az említett sérülés hátráltatott a pályára lépésben, de most újra azon vagyok, hogy minél többet focizzak. Elég jó bajnokságban játszom, hétről hétre kemény csapatok ellen, mint például a Basel vagy a Young Boys. Jó lépés volt ez a fejlődésem szempontjából – folytatta Vécsei, majd szót ejtett arról, hogy azért nem olyan egyszerű a folyamatos kölcsönjáték. – Minden évben be kell illeszkedni az új társaságba, meg kell szokni az új környezetet, de szerencsére a Luganonál nagyon hamar fel tudtam venni a ritmust és a csapattársaimmal is jól kijöttem már az elejétől kezdve, hamar megtaláltam a számításaimat.

És hogy mi a célkitűzés a következő szezonra, a Luganónál maradni vagy a Bolognánál bizonyítani?

– Tulajdonképpen mindkettő lehet a célom, hiszen ha itt jól teljesítek, akkor egyrészről felfigyelnek rám a Bolognánál, másrészről pedig marasztalni fog a Lugano. Jelenleg azonban csak arra koncentrálok, hogy minél többet játsszak. Van még hátra kilenc meccs, ezeken akarok bizonyítani mindkét együttes számára – véli Vécsei, aki az olasz együttesben szereplő honfitársának, Nagy Ádámnak gratulált és sok sikert kívánt az odaigazolásakor, de személyesen még nem ismerik egymást, hiszen Nagy akkor kezdett el játszani az NB I-ben, amikor Vécsei elkerült Kispestről.

A Lugano középpályása korábban kétszer is pályára lépett a magyar válogatottban, 2014-ben Pintér Attila hívta be a keretbe az Albánia és a Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzésekre. A 23 éves középpályás azonban tudja, mivel a tavaszi szezonban keveset játszott, nem volt realitása, hogy tagja legyen a portugálok ellen készülő keretnek.

– Az őszi idényem azonban jól sikerült, és ha most újra folyamatosan lehetőséget kapok majd, akkor látom esélyét, hogy a válogatott közelébe kerüljek, hiszen nagyon erős a svájci bajnokság. Igyekszem felhívni magamra Bernd Storck figyelmét, reméljük a noteszében benne vagyok – mondta bizakodva Vécsei.

Honlapunknak zárásként hozzátette, figyelemmel követi az NB I-et és tartja is néhány korábbi Honvédos csapattársával a kapcsolatot. A bajnoki címre azonban a Videotont tartja a legesélyesebbnek, de szurkol a kispestieknek és reménykedik benne, hogy mindenkit meg tudnak majd lepni.

Olvasói sztorik