Légiósok

Bajner: irány az olasz vagy a német bajnokság?

Kétszer is közel állt a szerződés aláírásához, ám végül egyikből sem lett semmi.

Kapcsolódó cikkek

Most már hónapok óta szabad játékosként tengődik Bajner Bálint. Az egykori (többek között) Dortmund-, Honvéd- és Paks-játékos még december végén hagyta el a Serie B-s Modenát, ahol a kevés játéklehetőség mellett többhavi fizetését sem kapta meg, azóta pedig nem kötött új szerződést. A Rangadó.hu most a játékos ügynökénél, Kozák Attilánál érdeklődött a fejleményekről.

– Két konkrét szerződéstervezetünk, illetve ajánlatunk is volt már Bálinttal, az egyik egy skandináv országból, a másik pedig még a téli időszakban a kelet-európai térségből – kezdte a menedzser. – Csakhogy északon nem szerette volna hosszabb időre lekötni magát, a másik együttesről pedig szerencsére még időben kiderült, hogy más játékosainak is többhavi összeggel tartozik, így az az üzlet annak ellenére meghiúsult, hogy hetekig a csapattal edzett.

– Jelen pillanatban olasz és német másod-, illetve harmadosztályú csapatok tűnnek leginkább reálisnak, ők a nyártól tudnak igazolni. Bálint addig itthon tartja magát fitten, az egyik budapesti NB I-es csapat fel is ajánlotta számára, hogy velük edzhet – fogalmazott Kozák.

– Most van egy skandináv és egy Bundesliga III-as ajánlat is az asztalon, előbbi azonnal elérhető lenne, de inkább utóbbit preferálja, ezért úgy döntött, kivárja azt a másfél hónapot ahelyett, hogy egy lényegesen kisebb potenciállal bíró bajnokságba aláírjon – mondta a játékosügynök, aki nevesítette is a pontvadászatot: Finnországból érdeklődnek Bajner iránt.

– Ez utóbbi ráadásul azt is jelentené, hogy az egyidényes szerződés is a télen járna le – mivel tavaszi-őszi rendszerről beszélünk –, amikor nehezebb új csapatot találni. Ennek tetejébe a cél ráadásul az, hogy végre hosszabb időre sikerüljön megkapaszkodni valahol – tette hozzá.

Kérdéses persze, hogy Bajner három hónapnyi csapat nélküliség után milyen fizikális állapotban van, ám Kozák megnyugtatóan nyilatkozott.

– Azonnal bevethető, hiszen heti hat-hét alkalommal, folyamatosan edz, saját edzővel, NB I-es csapat erőnléti edzőjével és egyedül is. Februárban az említett kelet-európai gárdával készülhetett és most hamarosan újra NB I-es gárda tréningjeihez csatlakozik – zárta szavait.

Olvasói sztorik