Légiósok

Magyarok csatáznak az egyik legnagyobb szlovák rangadón

A bombaformában lévő Priskin Tamás csapata a László Csaba vezette Dunaszerdahelyhez látogat a hétvégén, a főszereplők pedig a Rangadónak nyilatkoztak a derbi előtt.

Magyar érdekeltségű futballrangadót rendeznek szombaton a szlovák élvonalban, amikor is az M4 Sport kamerái előtt Priskin Tamás csapatát, a Slovan Bratislavát látja vendégül a László Csaba által irányított, Vida Krisztofert, Kocsis Gergelyt és Mervó Bencét is foglalkoztató FK DAC 1904 Dunaszerdahely. A csallóközi rangadón két kitűnő formában lévő csapat találkozik, a második helyen álló pozsonyiak hat, a hetedik dunaszerdahelyiek kilenc mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, érdekesség, hogy a DAC utoljára november elején, éppen a Slovan vendégeként szenvedte el legutolsó vereségét. A Rangadó.hu a DAC vezetőedzőjét, László Csabát, és a Slovan magyar válogatott csatárát, Priskin Tamást kérdezte várakozásairól a derbi előtt.

– Mindenféleképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot – kezdte László Csaba. – A derbinek ezúttal nem csak emocionális oldala nagyon fontos, mert két remek formában lévő csapat játssza most ezt a rangadót. Mi kilenc meccs óta nem kaptunk ki a bajnokságban, a Slovan pedig hat legutóbbi meccsén nem talált legyőzőre, úgyhogy ebből a szempontból is egy nagyon érdekes mérkőzés következik. Tudjuk, hogy a Slovan egyénileg nagyon jó képességű játékosokból áll, a szlovák válogatott Saláta Kornél a védelem oszlopa, Priskin Tamás pedig a magyar nemzeti együttes aktuális gólvágója még akkor is, ha Portugália ellen legutóbb nem játszott. Priskin a bajnokságban szenzációs formának örvend, mondhatjuk azt, hogyha nincs Priskin, akkor a Slovannál gondok vannak. Olyan bombaformában van a magyar csatár, hogy viszi a hátán a csapatot. Azt szeretnénk, hogy ne szakadjon meg a szép veretlenségi sorozatunk.

– Azt várom, hogy a labdával és labda nélkül is agresszívan nyomás alatt tartsuk az ellenfelet. Biztos vagyok abban, hogy kilencven percen keresztül ez nem fog sikerülni, de a mérkőzés legfontosabb periódusaiban szeretnénk ezt elérni – folytatta a korábban Ferencvárost is irányító tréner. – A Slovan ellen nagyon fegyelmezetten is kell futballozni, mert szinte minden helyzetből gólveszélyes a csapatuk. Az offenzív játékosaikat ki kell vennünk a játékból, és akkor jó esélyünk lesz. Bízom a csapatomban, hogy jó eredményt tudunk elérni ezen a derbin. Nagyon fontos lesz, hogy tudjunk gólt, gólokat lőni, mert a tavasszal ezzel van a legnagyobb problémánk. Nagyon sok gólhelyzetet kidolgozunk, de ezeket rendre el is puskázzuk, ebben kell erősödnünk. Mindig azt szoktam mondani, hogy helyzet nélkül is képesnek kell lennünk arra, hogy gólt tudjunk szerezni, és akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Úgy számoltam, hogy Mervó Bence legalább leülhet a kispadra, de sajnos egy hetet még minimum elhúzódik a teljes felépülése. Nem szeretnénk megkockáztatni, hogy valami baj történjen, és akkor egész szezonra kiessen – mondta a László Csaba, aki hozzátette, hogy a dunaszerdahelyi klub és a szlovák futball számára is hatalmas megtiszteltetés és nagyon büszkék arra, hogy az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót, ugyanis még soha sem fordult elő, hogy egy szlovák bajnoki mérkőzést bármilyen külföldi csatorna élőben mutasson.

Priskin a DAC ellen is folytatná a gólgyártást

László Csaba nem véletlenül hívta fel a figyelmet Priskin veszélyességére, aki a tavasszal már négy gólt is szerzett a bajnokságban, és természetesen a DAC kapuját is be akarja venni.

– Ugyanaz a szándékunk, mint minden mérkőzésen, szeretnénk nyerni. Sűrű mostanában a programunk, és biztosan nehéz lesz a DAC otthonában játszani, de mindenképp el akarjuk hozni a három pontot Dunaszerdahelyről – kezdte a Rangadónak Priskin Tamás. – A DAC nagyon jó csapat, amely főleg odahaza a nagyszerű közönsége előtt igazán veszélyes. Az új stadionban, telt ház előtt egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, de célunk, hogy megnyerjük a rangadót. Bízom benne, hogy sikerülni fog. Minden mérkőzésen úgy lépek pályára, hogy szeretnék akár góllal, akár gólpasszal hozzájárulni a csapat sikeréhez. Szerencsére az utóbbi időben mindkettő sikerült, és remélem, hogy tudom folytatni ezt a formámat a hétvégén is – zárta szavait a 60-szoros magyar válogatott csatár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik