Légiósok

Szalai Ádám gólt lő a Bayern ellen?

Kedd este igen komoly feladat vár a Hoffenheimre a Bundesligában. Kupahajrába kezdtek a magyar érdekeltségű csapatok.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Szalai csapata vs. Bayern

Igazi rangadón fogadja a Bayern Münchent a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a német Bundesliga 27. fordulójában. A toronymagasan listavezető bajorokat a harmadik helyezett, legutóbbi hat bajnokiján veretlen rivális látja vendégül 20 órától.

A Szlovák Kupa elődöntőjében bizonyíthat a hétvégén gólt is szerző Priskin Tamás a Slovan Bratislava színeiben. Az együttes a Michalovce vendége lesz a két győzelemig tartó párharc első felvonásán (16 óra).

A német másodosztályban Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers a Karlsruhe otthonában folytathatja szereplését a 27. fordulóban – 17.30-as kezdéssel.

Adorján Krisztián együttese, a Novara megtorpant: legutóbbi négy olasz másodosztályú meccsén három döntetlennel és egy vereséggel zárt. A csapat a 34. fordulóban a második helyezett, Serie A-ra hajtó Spal vendége lesz (20.30).

Szerda – Tartalékos Hertha a Gladbach otthonában

Az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában szereplő, Dzsudzsák Balázzsal felálló al-Vahda az Emirates Club vendége lesz a 22. fordulóban, magyar idő szerint 15.45-től.

A Borussia Mönchengladbach vendége lesz a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német Bundesliga 27. fordulójában, 20 órás kezdéssel. A hazaiak legutóbbi három, a több hiányzót is nélkülöző berliniek legutóbbi két bajnokijukon maradtak győzelem nélkül. Gulácsi Péter játéka kérdéses, így lehet, hogy a Mainz elleni idegenbeli bajnokin (20 óra) sem ő védi az RB Leipzig kapuját.

A német másodosztály 27. fordulójában a Simon Krisztiánt foglalkoztató 1860 München az éllovas VfB Stuttgartot fogadja. Pintér Ádám és Megyeri Balázs klubja, a Greuther Fürth a második Braunschweiget látja vendégül, Stieber Zoltán együttesére, az 1.FC Kaiserslauternre pedig a VfL Bochum vár – mindhárom bajnoki 17.30-kor kezdődik.

Szinte lehetetlen küldetésre vállalkozik Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin: a Lengyel Kupa elődöntőjében (20.45) a Lech Poznan ellen próbálja kiharcolni a finálét hazai pályán úgy, hogy a párharc első felvonásán 3-0-ra maradt alul.

Kupameccs vár a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijevre is: az Ukrán Kupa negyeddöntőjében (16 óra) a másodosztályú Naftovik otthonában harcolhatják ki a továbbjutást.

Az Osztrák Kupa negyeddöntőjében Szántó Tamás és Szalai Attila csapata, a Rapid Wien a St. Pölten ellen harcolhatja ki az elődöntőt (20.30).

A román bajnokság osztályozó csoportjában a Bőle Lukács fémjelezte CSM Poli Iasi a szintén veretlenül kezdő Gaz Metan Medias vendége lesz a negyedik fordulóban, magyar idő szerint 17.30-tól.

A norvég első osztály második fordulójában Kovács Péter csapata, a Sandefjord a Rosenborgot fogadja (19 óra).

Az olasz harmadosztályban Forgács Dávid klubja, az Ancona a Teramo ellen bizonyíthat a B-csoport 33. játéknapján (20.30).

Csütörtök – Németh csapata fontos három pontra hajt

A Németh Krisztiánt is foglalkoztató al-Garafa az al-Dzsaist fogadja a katari első osztály 25. fordulójában. A 19.30-kor kezdődő találkozón két rivális találkozik: a Garafa 37 ponttal az ötödik, a vendég csapat 45-tel a negyedik helyen áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik