Légiósok

Nyolc meccsen tizenkét pont a Hertha célja a bajnokságban

Haragucsi helyettesíti Ibisevicet szerdán.

A Mönchengladbach ellen játszik szerdán Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A berlinieknél a találkozón biztos nem léphet pályára a bosnyák sztár, Vedad Ibisevic, aki a Hoffenheim ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így automatikusan eltiltott a következő Bundesliga-fordulóban.

– Azt hiszem, Genki [Haragucsi] fogja átvenni a középcsatár szerepét, neki megvan a sebessége és a tapasztalata a szerephez. Veszélyes játékos, de természetesen segítségre van szüksége – fogalmazott Dárdai.

Haragucsi 78 meccsen csak négyszer talált be a Bundesligában, ebben az idényben csak egyetlen alkalommal. Korábbi klubjánál, az Urawa Red Diamondsnál csatárt játszott, míg a Herthánál inkább a szélen számítanak rá.

– Sebastian Langkamp, Jay Brooks, Per Skjelbred – elég vezérünk van – nyilatkozta Dárdai, amikor arról faggatták, Ibisevic kiesése vezérként nem kerülhet-e sokba a berlineknek.

Visszatérhet a csapatba Marvin Plattenhardt, akit középfül-problémákkal kezeltek.

– Marvin is ott lesz Mönchengladbachban, de vonattal érkezik, egyelőre nem repülhet – mondta a játékossal kapcsolatban a magyar edző.

A Hertha nincs jó formában, idegenben például zsinórban hatszor kapott ki.

– Még mindig sok meccs van hátra. Ha még négyszer nyerünk, az jó volna, és azzal megőriznénk az ötödik vagy hatodik pozíciónkat is. Egy ponttal elégedett lennék szerdán, ahogy összesen tizenkettővel az utolsó nyolc meccsünk alatt – zárta szavait Dárdai a Kickernek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik