Légiósok

Gulácsira számít a Leipzig, fiatal kapus még érkezhet

A lipcseiek mestere a kapuskérdésről nyilatkozott.

Hétvégén némi meglepetésre nem Gulácsi Péterrel kezdődött az RB Leipzig névsora, a betegség miatt hiányzó magyar hálóőrt Fabio Coltorti helyettesítette a Darmstadt elleni győztes bajnokin.

Az RBLive! hasábjain a jövő évi kapus-felállásról nyilatkozott a klub sportigazgatója, Ralf Rangnick.

– A 36 éves Fabio Coltortival már nyíltan beszéltünk a folytatásról. Jó tudni, hogy családjától szabad utat kapott, így nagy valószínűség szerint újabb egy évig maradhat Lipcsében.

Ami biztos: a fiatal Philipp Köhn (19) a VfB Stuttgarttól érkezik az RB Leipzighez, rajta kívül sajtóhírek szerint a 22 éves svájci-kameruni Yvon Mvogo (BSC Young Boys) leigazolására is van esély a Bundesliga meglepetéscsapatánál.

– Újabb érkezőkkel természetesen még számolhatunk, hiszen sok függ, hogyan is alakul pontosan Fabio Coltorti, illetve Matthias Müller sorsa. Abból indulhatunk ki, hogy Gulácsi Péter az új szezont is itt kezdi meg. Semmi értelme egyébként a 2016-2017-es idénynek öt kapussal nekivágni.

– Az biztos, hogy harminc év feletti kapust nem hozunk Lipcsébe, hiszen egy jó 36 éves hálóőrünk már van – így a vezető.

Német sajtóhírek szerint Marius Müller (23) távozására inkább nyílik esély a szezon végén, az ő helyére érkezhet Svájcból Yvon Mvogo.

Olvasói sztorik