Légiósok

Vadócz és Kádár csapata is gálázott

Vasárnapi légióskörkép! Kalmár, Németh, Stieber és Forgács nem játszott, hosszú idő után újra pályán volt Vécsei.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Megyeri Balázs és Pintér Ádám is a kezdőben kapott helyet a Greuther Fürthben a Heidenheim elleni Bundesliga 2-es találkozón. A magyarok végül örülhettek, 2-0-s győzelmet aratott a Fürth, légiósaink pedig végig a pályán voltak. Stieber Zoltán nem kapott lehetőséget a Kaiserslautern hazai mérkőzésén a Braunschweig ellen.

Az Olaszországban légióskodó honfitársaink – Balogh Norbert, Sallai Roland, Nagy Ádám – teljesítményéről ide kattintva olvashat. Két osztállyal lejjebb, az olasz harmadosztályban Forgács Dávid nem kapott lehetőséget az Ancona színeiben, a vendégek 2-1-es vereséget szenvedtek Lumezzane ellen.

Vadócz Krisztián végig a pályán volt a hongkongi élvonal 19. fordulójában. Csapata, a Kitchee SC a 0-0-s első félidő után 5-1-re verte idegenben a Hong Kong Saplingot, így megerősítette második helyét a tabellán. A dán élvonal Play Offjában a Bröndby 3-2-es győzelmet aratott a Midtjylland felett, Kalmár Zsolt ezúttal csak kispadról nézte csapata újabb győzelmét.

Vécsei Bálint a 71. percben lépett gyepre a Luganóban, amely idegenben győzte le a Luzernt 2-0-ra a svájci bajnokságban.

Szintén parádés győzelmet ünnepelhetett a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev az ukrán élvonal rájátszásában. A bajnokság 23. körében az együttes az Olekszandrija vendégeként nyert 4-1-re úgy, hogy a második percben a hazaiak szereztek vezetést, és egészen a 60. percig kellett várni az első Kijev-gólra.

Huszti Szabolcs is végigjátszotta a Csangcsun Jataj bajnokiját a kínai élvonal harmadik fordulójában. Együttese a Sandong Lunengtől kapott ki odahaza 2-0-ra – Huszti egy sárgát is begyűjtött a meccs 73. percében.

Kovács Péter beállítása ezúttal nem hozott szerencsét a Sandefjordnak. Az együttes a norvég élvonal első fordulójában a Lilleström vendégeként egészen a 87. percig vezetett, de végül 2-1-re kikapott – a rutinos csatárt a 81. percben cserélte be edzője. A katari bajnokságban az Al-Gharafa színeiben a sérült Németh Krisztián nem kapott lehetőséget, a hazaiak két góllal maradtak alul az Umm-Salallal szemben.

Olvasói sztorik