Légiósok

Légióskörkép: pontot mentettek Nikolicsék

Bőle is gólt szerzett, Gulácsi nélkül gálázott a Leipzig.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Nikolics Nemanját a 75. percben lecserélő Chicago Fire hazai pályán 2-2-re végzett a Montreal Impact ellen az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS).

Priskin Tamás gólja is kellett a Slovan Bratislava győzelméhez a szlovák bajnokság 23. fordulójában: a tabellán második pozsonyiak a dobogó harmadik helyén álló Podbrezova otthonában léptek pályára és nyertek 3-2-re. A találkozón 64 percet játszó magyar válogatott támadó csapata második gólját szerezte.

A CSM Iasi Bőle Lukács 6. percben szerzett góljával verte a Poli Timisoarát egy két kiállítást is hozó mérkőzésen a román bajnokság osztályozó csoportjának harmadik fordulójában.

A betegeskedő Gulácsi Péter nélkül pályára lépő RB Leipzig 4-0-ra kiütötte a Darmstadt együttesét a Bundesligában.

Lang Ádám csapata, a kiesés elkerüléséért küzdő Dijon idegenben 1-1-es döntetlent játszott a nemzetközi kupaindulásért hajtó Marseille együttesével, a magyar hátvéd azonban ezúttal nem került be a meccskeretbe.

A Szántó Tamással a kezdőben felálló Rapid Wien 1-1-es döntetlent játszott a St. Pölten otthonában – a magyar középpályás végigjátszotta az összecsapást. Varga Barnabásék drámai hajrával fordították meg a meccset, a 86. percben még hátrányban lévő Mattersburg végül 2-1-re nyert a Ried ellen, de honfitársunk nem jutott szerephez a meccsen.

Köteles László végigvédte a meccset, csapata, a Waasland-Beveren azonban idegenben 3-0-ra kikapott a belga bajnokság második szakaszában a St. Truidentől.

A Feczesin Róbertet foglalkoztató Csonnam Dragons a Pohanggal mérkőzött a dél-koreai K-League negyedik fordulójában. A Videotontól télen távozó csatár végig a pályán volt 3-1-re elveszített találkozón, ám a gólszerzés ezúttal nem jött össze. Feczesin csapata négy játéknap után nulla ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedik.

A válogatottba is meghívott Adorján Krisztián csapata, a Novara 2-1-es vereséget szenvedett az olasz másodosztály 33. fordulójában a Ternana ellen hazai pályán – a magyar játékost az 55. percben küldte harcba edzője.

Korhut Mihály és a Hapoel Beer Sheva egy büntetővel 1-0-ra legyőzte a Maccabi Tel-Aviv gárdáját az izraeli bajnokság rájátszásában.

A Sporting Kansas City 0-0-s döntetlent játszott a Toronto FC vendégeként az MLS negyedik játéknapján. A vendégek magyar csatára, Sallói Dániel a kispadról nézte végig a gól nélküli találkozót.

Guzmics Richárd térdsérülése miatt nem lehetett ott Junpien Funde együttesében, amely a magyar válogatott védő nélkül odahaza 1-0-ra kikapott a Kuangcsou R&F-től. Guzmics csapata három kör után egy ponttal a 14. helyen áll a kínai szuperligában.

A Würzburger Kickers 1-1-es döntetlent játszott a Bielefelddel a német másodosztályban, Nagy Dániel a padról nézte végig a találkozót.

A lengyel bajnokságban a Cracovia 4-1-re kikapott a Plocktól, Litauszki Róbert a padról nézte végig csapata vereségét. Az Ekstraklasa “magyaros” rangadóján Nagy Dominik nem jutott szóhoz,
Gyurcsó Ádám viszont végigjátszotta a találkozót – mégis előbbi lehetett boldogabb, hiszen a Legia Warszawa 2-0-ra legyőzte a Pogon Szczecint.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik