Légiósok

Mervó a Slovan ellen már ott lenne a kispadon

A lábujjtörésből lábadozó támadó nem akarja elsietni a visszatérést, de már alig várja, hogy gólokat lőjön a DAC színeiben.

Február utolsó napján igazolt a szlovák élvonalbeli FK DAC együtteséhez a svájci FC Siontól távozó Mervó Bence. A 22 éves utánpótlás-válogatott csatár dunaszerdahelyi karrierje azonban balszerencsésen indult, ugyanis a második edzésén fáradásos törést szenvedett a lábujján. Az új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirálya a Rangadó.hu-nak adott helyzetjelentést felépüléséről.

‒ Remélem, a héten már levehetik a lábamról a speciális járógipszet, amit kaptam. Folyamatosan járok röntgenvizsgálatra, ahol mindig nézik, mennyire forrt össze a csont. A héten is megyek, remélem, minden rendben lesz, és minél hamarabb a csapat rendelkezésére állhatok. Minden nap keményen edzek, hogy minél jobb állapotban térhessek vissza – kezdte Mervó Bence. – Az biztos, hogy nem fogok kapkodni, nehogy véletlenül rásérüljek. Türelmes vagyok, de azért már nagyon szeretnék a csapattal készülni, gólokat lőni, és sikereket elérni együtt a szurkolókkal. Hiszek magamban, ahogy eddig is, szerintem a sérülésektől csak erősebb lesz az ember, ezt már tapasztaltam.

A lengyel Slask Wroclawban is megfordult csatár egy hónapja igazolt az egyik legpatinásabb szlovák klubhoz, így első benyomásairól is beszélt.

‒ A klub dolgozói és a csapattársak is nagyon kedvesen fogadtak. Ez igazából egy magyar klub, a pályamunkástól kezdve a sajtósig mindenki magyar, és jó érzés látni rajtuk, mennyire szeretik a hazájukat. Abszolút jók az első benyomásaim. Eddig csupán két edzésen tudtam részt venni, úgyhogy a csapatról annyira nem tudok véleményt formálni. Azt azonban láttam a hazai meccseken, hogy rövid passzos játékot próbálunk játszani, úgy érzem, ez nekem is fekszik. Nem szeretem az előreívelős focit. Úgy érzem, ez a csapat sokra hivatott, nem véletlenül igazoltam ide. Remélhetőleg hamarosan már edzéseken és meccseken is többet látom a srácokat, és gyorsan összeszokunk.

A bajnokságban hetedik helyén álló, remek formában lévő Dunaszerdahely jövő szombaton a Priskin Tamást is soraiban tudó második helyezett pozsonyi Slovant fogadja az egyik legnagyobb szlovák rangadón.

‒ Titkon remélem, hogy már ott lehetek a kispadon. Hatalmas rangadó lesz, az ismerőseim és barátaim rengetegen kérdezték, hogy tudok-e jegyet szerezni, de sajnos már egy hónappal ezelőtt minden belépő elfogyott. Teltházas, kiváló hangulatú mérkőzésre van kilátás – mondta Mervó Bence.

Olvasói sztorik