Légiósok

Dárdai: „Nincs alibi péntekre”

Szalai Ádám csapatát fogadja a Hertha BSC a Bundesligában.
A tabella élmezőnye:
1. Bayern München 62 pont
2. RB Leipzig 49 pont
3. Borussia Dortmund 46 pont
4. Hoffenheim 45 pont
5. Hertha BSC 40 pont
6. Köln 37 pont

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC éppen Szalai Ádám együttesét, a Hoffenheimet fogadja a német élvonal 26. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az ötödik helyen álló berliniek a mezőny legjobb hazai mérlegével büszkélkedhetnek, eddigi 12 otthoni meccsükön ugyanis egy-egy döntetlen és vereség mellett tízszer nyertek, s a magyar vezetőedző szerint most is egyértelmű cél a három pont begyűjtése, noha a sérültek listája egyre hosszabb.

„Nincs alibi péntekre. Ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk” ‒ mondta Dárdai, aki ugyanakkor nehéz helyzetben van a csapatösszeállítást illetően, nem számíthat ugyanis Mitchell Weiserre, Fabian Lustenbergerre, Marvin Plattenhardtra, Ondrej Dudára és Sinan Kurtra sem, míg Salomon Kalou és John Anthony Brooks szereplése erősen kérdéses.

A Hoffenheim a negyedik helyen áll, öt ponttal megelőzve a Herthát, és bár otthon még veretlen, idegenben nem megy neki túl jól, mindössze három győzelmet aratott, és hét döntetlen mellett kétszer kikapott.

A Bundesliga élvonalának harmadik magyarja, a válogatott kapus, Gulácsi Péter a sereghajtó Darmstadtot fogadja csapatával, a második helyen álló RB Leipziggel. A lipcseiek utóbbi három bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek, de nagyon kínos lenne, ha az eddigi összes idegenbeli meccsét elvesztő Darmstadt ellen sem sikerülne nyerniük.

A címvédő és éllovas Bayern München a kiesés elkerülésért küzdő Augsburgot fogadja. Érdekesség, hogy amíg a bajnoki cím sorsa már szinte eldőlt, addig a kiesés ellen még a mezőny fele küzd. Kilenc fordulóval a zárás előtt a kilencedik Schalke is mindössze hat ponttal előzi meg a már osztályozós helyen álló Hamburgot.

Bundesliga, 26. forduló:

Hertha BSC‒Hoffenheim péntek 20.30

Bayern München‒Augsburg szombat 15.30

Freiburg‒Werder Bremen szombat 15.30

Hamburger SV‒1. FC Köln szombat 15.30

RB Leipzig‒Darmstadt szombat 15.30

Schalke 04‒Borussia Dortmund szombat 15.30

Eintracht Franfurt‒Borussia Mönchengladbach szombat 18.30

Ingolstadt‒Mainz vasárnap 15.30

Bayer Leverkusen‒Wolfsburg vasárnap 17.30

Olvasói sztorik