Légiósok

Hoppá! Saját másodedzője méltatta Dárdait

A Löw, Klinsmann pároshoz hasonlították a magyar trénert és segítőjét.

Az utóbbi időben pocsékul teljesít idegenben a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC, de hazai pályán továbbra is a berliniek a hazai pályán legjobban teljesítő csapat, így továbbra is őrzik ötödik pozíciójukat a Bundesliga tabelláján. Dárdai másodedzője, Rainer Widmayer a Bildnek nyilatkozott arról, miért alkotnak remek párost a kispadon a magyar szakemberrel, miután az újságírók felvetették neki, hogy ők ketten olyanok, mint a 2006-os vb-n a Jürgen Klinsmann-Joachim Löw duó.

– Pál egy nagyon érzelmes ember, én valamennyivel nyugodtabb vagyok. Nekem azon jár a fejem mindig, hogyan zárjuk a területeket, hogyan dolgozzunk a labda ellen. Rend legyen a védekezésben. Pál viszont rendre azon gondolkodik, mit tegyünk, amikor már nálunk van a labda, hogyan jussunk el a kapuig. A két filozófia jól kiegészíti egymást – nyilatkozta Widmayer, aki egyébként helyeselt a fenti összehasonlításra.

Widmayer szavai azért meglepőek, mert hazánkban védekező felfogású edzőnek könyvelték el Dárdait, akiről kevesen tudják, hogy nemzetközi konferenciákon épp a hatékony támadásról tartott előadásokat. A magyar válogatottal persze védekezett, ezért könnyű volt ráhúzni a védekező edző titulust.

A bókok mellé Dárdai azonban egy rossz hírt is kapott: már nem ő a legjobb edző a Bundesligában, ugyanis a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Julian Nagelsmannt, a Hoffenheim 29 éves vezetőedzőjét választotta a Bundesliga legjobbjának a 2016-os évre.

Olvasói sztorik