Légiósok

Csapata legjobbja volt az első Serie A-s gólját szerző Sallai

A magyar játékos kiemelkedett a Palermóból.

Mint beszámoltunk róla, vasárnap délután Sallai Roland szerzett vezetést a Palermónak az Udinese otthonában az olasz élvonal 29. fordulójában. A magyar játékos a 12. percben jegyezte első olaszországi gólját, az összképet viszont rontotta, hogy csapata végül így is sima, 4-1-es vereséget szenvedett.

Sallaira azonban nem lehetett panasz: a meccsstatisztikákkal foglalkozó WhoScored.com portál például 6.9-es osztályzattal jutalmazta, ami csapatában a legmagasabb értékelés volt – még a kapus Posavec kapott ugyanennyi pontot (a meccs emberét az ellenfél adta, a 8.5-es pontszámmal záró Paul személyében).

Honfitársunknak a TuttoMercatoWeb 6-os osztályzatot adott, ami szintén csapata legjobbja volt (itt még Gazzi kapott 6-ost). A portál megjegyzi, első gólját szerezte a magyar fiatal a Serie A-ban, de ez kevés volt a sikerhez. A MediaGolnál is ő lett a Palermo legjobbja, 5.5 ponttal. Utóbbi lap is kiemeli gólja fontosságát, azonban „további használható labda hiányában nem tudott mit csinálni a kapu előtt”. Az Eurosportnál is Sallai lett a vendégek legjobbja, szintén 6-os osztályzattal – a szerkesztők úgy látták, gólja mellett sokszor okozott gondot a hazai védelemnek.

Olvasói sztorik